Menu 

Trudnoća sa sobom nosi mnogo promena, prekretnica i važnih odluka. Jedna od njih svakako je da li pol deteta saznati za vreme trudnoće ili tek nakon poroda. Šta vi mislite o tome? Znati ili ne znati? I ako saznate da li biste to sačuvali za sebe ili podelili sa bližnjima?

Ono što je sjajno, a što su nam nove tehnologije omogućile jeste mogućnost izbora. Tako da oni nestrpljvi koji žele znati sve unapred i bebu dočekati sa sobom obojenom u pravu boju i pripremljenom garderobicom na autiće ili cvetiće mogu na vreme saznati da li čekaju devojčicu ili dečaka.

Mnogi ljudi smatraju da ukoliko saznate pol bebe za vreme trudnoće možete odmah početi raditi na zbližavanju sa bebom, koristeći pravu zamenicu ili ime za koje ste se odlučili. Mnoge trudnice kažu da im je to pomoglo da se sa bebom povežu još u stomaku. S druge strane možete saznati pol, ali sa davanjem imena pričekati dok se beba rodi, olakšavajuća okolnost je što možete imati spremnih nekoliko opcija.

Koliko ima onih radoznalih toliko ima onih koji žele da pol deteta bude iznenađenje u porođajnoj sali, idealno za one koji vole taj faktor iznenađenja i kojima ne smeta da stvari i robicu za bebu spremaju naknadno.

Ako ipak želite da sredite dečiju sobu, ali ne želite otkriti pol bebe, slobodno to uradite. Ko kaže da se morate držati tradicionalnih plave i roze boje. Obojite zidove u žutu ili svetlo zelenu, boje koje pašu i za dečake i devojčice, a ukrasi neka budu životinjski ili cvetni to je svakako prigodno za oba pola.

Treća opcija kada je pol bebe u pitanju jeste da vi saznate šta čekate, ali da to ne podelite sa porodicom i prijateljima. Ovo je super zabavan način da se par zbliži za vreme trudnoće, između sebe i sa bebom, a da ovu malu tajnu čuvaju od najbliže rodbine i prijatelja sve do poslednjeg dana. Pitanje je samo da li ćete izdržati da nikome ništa ne kažete do samog poroda?

I ako saznate pol bebe za vreme trudnoće, vodite se mišlju da i pored moderne tehnologije doktori mogu da pogreše i u svakom slučaju možete doživeti iznenađenje kad vaše maleno stigne na svet.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar