Menu 

Ne verujete? Mrske dlačice možete skinuti i uz pomoć običnog belog ili kukuruznog brašna. Ova depilacija je najbolja za uklanjanje sitnih dlaka sa lica.

U poslednje vreme svi govore o egipatskoj ili šećernoj depilaciji, ali mi smo za vas pronašli nešto novo, drugačije, što, verujemo, vredi isprobati. Reč je o depilaciji brašnom uz pomoć koje možete uklanjati dlake sa celog tela, ali preporučuje se posebno za one sitne i dlačice lica.

Kombinacijom kurkume, mleka i brašna možete napraviti pastu sa kojom možete ukloniti tanke dlačice, ali ne i one jače. Najčešće se koristi protiv sitnih dlaka na licu. Kurkumom možete ukloniti dlačice i usporiti njihov rast češćom upotrebom. Uz to omekšava i posvetljuje kožu. Pomešajte 1 šolju brašna (najbolje od leblebije – besan brašno), pola kašičice kurkume i nekoliko kapljica mleka (koliko je potrebno da napravite gustu smesu). Nanesite je na lice, na dlačice u smeru njihovog rasta i ostavite da se osuši 20 do 25 minuta. Nakon toga, vlažnim peškirom skidajte dlačice suprotno od smera rasta. Ostatke smese uklonite toplom vodom. Na kraju nanesite hidratantnu kremu. Tokom ove vrste depilacije možete osetiti blagu iritaciju, ali to traje kratko. Ukoliko postupak budete ponavljali redovno značajno ćete smanjiti dlake na obrazima i bradi.

Dlačice sa lica možete ukloniti i smesom limunovog soka, besan brašna i vode. Trebaće vam: 10 ml svežeg limunovog soka, 1 šolja vode i 30 gr besan brašna. Sve dobro izmešajte da smesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši, 15-tak minuta, pa je skinite peškirom (jačim pokretima) u smeru rasta dlačica.

Jaču depilacijsku smesu za celo telo dobićete mešavinom belanca, kukuruznog brašna i šećera. Umutite 1 belance sa 1 kašikom šećera, pa smesi dodajte pola kašike kukuruznog brašna, pa mešajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite je na suvu kožu u smeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite sa kože suprotno od smera rasta dlačica. Na ovaj način ih uklanjate sa korenom, možete je primeniti i na gušće dlake, kao standardnu depilaciju i rezultat će trajati duže.

Pročitajte i tekst Depilacija u sopstvenom domu.

Piši!
Širi dalje!

4 komentara
  1. Ceca

    Ja imam jedno mozda glupo pitanje…Sta je “Besan brašno”?

  2. Rule

    a što je kurkuma

Napišite komentar