Menu 

Popili ste svoj omiljeni čaj i krenuli da bacite vrećicu. Ne, zaustavite se. Pročitajte šta još možete sa njom pre nego je bacite.

Neka meso bude mekše. Iskoristite listiće iz čaja (bilo da je u pitanju vrećica ili rinfuza) za marinadu. Čaj će dati poseban ukus mesu i držaće ga svežim i učiniti lepšim za pečenje.

Očistite prozore. Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice i onda sa njim perite prozore. Najbolji rezultat ćete postići ako koristite i filtere za kafu.

Unesite mirise u ormare. Jednostavno stavite nekoliko osušenih vrećica čaja na police ormara, među odeću, a čaj će oterati ustajale mirise. Vrećice, čak, možete stavljati u cipele da biste pobedili eventualne neugodne mirise.

Osvežite tepihe. Pre usisavanja na tepih istresite čaj iz iskorišćenih vrećica, ostavite tako 10-tak minuta i onda usisajte.

Prihranite kućne biljke. Iskorišćeni čaj iz vrećica može biti odličan kao prihrana za vaše cveće. Dodajte ga u zemlju ili jedostavno pospite po površini.

WC šolja. Uklonite mrlje sa vaše WC šolje tako što ćete na dno staviti nekoliko vrećica čaja i ostaviti ih da deluju nekoliko minuta. Što ih duže ostavite, učinak će biti bolji. Kada pustite vodu sa vrećicama će otići i mrlje i prljavština.

Skuhajte još jedan čaj. Sa jednom vrećicom možete skuhati dva puta čaj. Samo ga drugi put ostavite malo duže u prokuhanoj vodi.

(Saznajte i kako da upotrebite kuhinjsko ulje na 5 novih načina)

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
 1. violeta

  Dakle, da si ponovim: meso , prozori, ormari, wc, loncanice, tepisi, cipele i 2 salice s jednom vrecicom.

  jako dobro.hvala

 2. rami

  UPS ! Hvala,hvala.

 3. rami

  Veoma korisno !

Napišite komentar