Menu 

Zdrava detoksikacija organizma nikako ne mora da bude ekstremna niti mora da uključuje izgladnjivanje i odricanje od svega što volite. Postoji nekoliko efikasnih, prirodnih načina da očistite svoj organizam od toksina kojima smo svakodnevno izloženi.

Četkanje suvom četkom. Ako niste preterano veseli ujutro po buđenju možda ćete biti ako tokom jutranjeg tuširanja telo iščetkate suvom četkom. Na taj način aktivirate limfni sisitem i poboljšavate cirkulaciju, a i koža će vam s vremenom postati zdravija i lepša.

21282892619_b9c07680a0_z

Gorka so. Ako imate naviku da si često uveče pred spavanje priuštite opuštajuću kupku, vaša obična kupka će veoma brzo postati detoks, ako u vodu ubacite šaku gorke ili epsom soli. Gorka so je hidrirani sulfat magnezijuma, a opšte je poznato da je magnezijum veoma važan za opuštanje i oslobađanje od stresa.

Limun i voda. Ovo je kombinacija koju smo spominjali zaista mnogo puta do sada i to sa razlogom. Počnite dan ovom mešavinom i sigurno ćete se nakon nekog vremena osećati neuporedivo bolje. Voda sa limunom stimuliše probavu, uključujući produkciju žuči što pospešuje uklanjanje otpada iz tela.

Biljni čajevi. Da biste očistili organizam od otrova iz okruženja nikako ne treba da budete na iscrpljujućim dijetama i da danima živite samo od čaja. Dovoljno je da samo tokom dana povećate unos čaja koji podstiče zdravlje jetre poput čaja od maslačka, mlečnog čkalja, koprive ili crvene deteline.

5946648626_23bec65893_z

Jedite zeleniš. Još jedan način da pročistite organizam bez restriktivnih tretmana jeste da u ishranu ubacite što više zeleniša. Jesite kelj, spanać, blitvu, kupus, brokoli…

Duboko dišite. Bez disanja ne bismo živeli, ali činjenica je da na disanje ne obraćamo pažnju koliko bi trebali. Dubokim disanjem podižete nivo kiseonika i potpomažete eliminaciju toksina iz krvotoka. Nekoliko puta tokom dana se smirite zatvorite oči i jednostavno duboko dišite. Ne mislimo na meditaciju niti tehnike opuštanja već jednostavno duboko disanje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar