Menu 

Hitno vam treba piling za lice, a vi ne stižete do prodavnice? Napravite sami veoma efektan, jednostavan i ekonomičan piling od sastojaka koje sigurno imate u svom domu.

Na Amynewnostalgia blogu pronašli smo recept za ovaj više nego jednostavan piling. Prema rečima njegove autorke trebalo bi da ga obavljate dva puta nedeljno, a koža će vam nakon njega biti veoma glatka, meka i očišćena.

Sve što treba da uradite jeste da presečete limun na dva dela i jednu polovicu uz pomoć viljuške iscedite u staklenu teglicu. Nakon toga u limunov sok dodajte 1/8 – ¼ šolje organskog šećera i sve dobro promešate. Ova količina bila bi dovoljna za nekoliko tretmana, ali pošto se šećer nakon nekog vremena istopi, Amy preporučuje da je ne čuvate već da pozovete drugarice i napravite grupni tretman ili ga iskoristite kasnije za celo telo.

piling2

Uzmite malu količinu smese na dlanove i kružnim pokretima utrljavajte na celo lice, nekoliko minuta. Nakon toga, ostavite smesu na licu još nekoliko minuta. Pošto će se smesa verovatno stvrdnuti na licu, pre nego je isperete, lice prekrijte peškirićem umočenim u vruću vodu i ostavite da deluje nekoliko sekundi. Para će otvoriti pore i omekšati smesu. Kasnije smesu samo obrišite i dobro isperite lice.

piling3

Ovaj piling će vam pomoći da se rešite mrlja od sunca, mitisera i fenomenalno će vam očistiti prljavštinu iz pora.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar