Menu 

Pored raznih knjiga, časopisa i emisija koji nam nude čudotvorne dijete teško je ostati sabran i proceniti koji su to saveti zaista delotvorni.

Treba li da krenem na aerobik? Mogu li jesti poslije šest? Koja dijeta je najbolja? Sve su to pitanja koja nas muče, posebno s proleća.

Pronašli smo deset saveta koji čvrsto garantuju gubitak kilograma i pomažu da usvojite zdrave navike.

Odlučite koliko kilograma želite izgubiti. Mnogi ljudi kreću na dijetu dok im je apsolutna nepoznanica koliko zaista imaju viška kilograma. To nije zdrav način za borbu. Od trenutne težine oduzmite željenu i dobijte tačan broj kilograma koji želite izgubiti. To je dobar početak.

vežbanje2

Organizacija vremena. Napravite plan, tačno odredite kad ćete vežbati, kad ići po namirnice i kad kuvati i to sve uklopite u redovne obaveze. Ako to ne uradite na samom početku život će vam se pretvoriti u haos i brzo ćete izgubiti volju.

Napravite zalihe hrane. Obratite pažnju da u kući uvek imate zalihe voća, povrća, žitarica i svega što smete jesti dok ste na dijeti da ne biste padali u iskušenja ukoliko u kući imate samo ono što ne biste smeli jesti.

Zdrava domaća hrana. Bilo da ste vi glavni kuvar u kući ili neko drugi potrudite se da svaki dan jedete domaće, zdravo kuvano jelo. Pitajte ljude koji su zdravo smršali, svi će vam reći da je zdrava domaća hrana bila jedan od ključnih elemenata.

Kardio i vežbe sa utezima. Program za zdrav gubitak kilograma je nepotpun bez vežbanja, a kombinacija kardio vežbi i vežbi sa utezima su najbolje za mršavljenje. Naravno da postoje varijacije na temu, ali vežbanje koje opterećuje mišiće i ubrzava rad srca je svakako najbolja opcija.

Smanjite navike grickanja. Pronađite način da si pripremite zdrave grickalice i međuobroke. Zaboravite na pomfrit, čips i ostale nezdrave stvari. Pročitajte naše predloge za zdrave grickalice OVDE i OVDE.

Imajte bar jedan aktivan hobi. Pomerite se iz kuće, nađite zdrav i zabavan hobi koji će vas držat u pokretu. Vozite biciklo, igrajte badminton, plešite. Obratite pažnju da vam se život ne svede na sedenje za računarom.

Izborite se sa stresom. Ako ste pod stresom na poslu ili kod kuće kilogrami neće padati ma koliko se striktno pridržavali plana dijete. Pronađite način da se rešite stresa. Probajte jogu, vežbe disanja, meditaciju ili bilo šta što vas smiruje.

mršavim

Pijte puno vode. Ovaj savet najčešće slušamo kad je u pitanju gubitak kilograma, ali samo zato jer je delotvoran. Vaše telo se oslanja na zalihe vode za sve važne telesne funkcije. Zato nikako ne izbegavajte ovaj savet već unosite dovoljno tečnosti. Popijte gutljaj svaka 2-3 minuta za vreme vežbanja.

Isplanirajte zdrav odmor. Zašto se toliko mučiti sa skidanjem kilograma da bi na kraju otišli na odmor, potpuno se opustili i vratili pola. Isplanirajte aktivan odmor gde ćete se moći zdravo hraniti i upražnjavati vežbe na koje ste već navikli.

Prateći ove savete sigurni smo da ćete na zdrav način izgubiti kilograme i stvoriti nove zdrave navike.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar