Menu 

Ograničavamo ih na kupatilo i kuhinju, ali spužvice možemo iskoristiti i za mnoštvo drugih stvari. Neke ideje su tako dobre da ćemo se možda pitati da li smo pogrešili kada smo ih prvo stavili u kuhinju.

Za ove namene možete upotrebljavati stare, ali i nove kuhinjske spužvice. Stare je potrebno samo da, mokre, prethodno stavite u posudu i u mikrovalnu rernu na 2 minute. Na taj način ćete ubiti više bakterija za kratko vreme, nego u mašini za suđe. Ako vam se ideja sa korišćenjem starih spužvica ne dopada, nabavite i paket novih. Verujte dobro ćete ih iskoristiti.

Ledeni paketi

Natopite sužvu sa vodom, stavite je u vrećicu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivač preko noći. Koristite umotanu u krupu kada se udarite da biste sprečili modrice ili jednostavno da rashladite piće i hranu u ručnom frižideru.

Sapuni

Držite sapun na spužvici kada ga ne upotrebljavate, jer će ga ona brže isušiti, sapun će se sporije topiti i neće biti “ljigav”. A da biste iskoristili i poslednji komadić sapuna, uz pomoć spužvice napravite penasti čistač. Naime, uzdužno, po sredini, razrežite spužvicu, ubacite komadić sapuna, kao da pravite sendvič; pokvasite spužvicu i upotrebite ovaj penasti komadić za čišćenje površina.

Čišćenje

Sa mokrom spužvicom sa nameštaja možete ukloniti prašinu i dlake kućnih ljubimaca.

Ako želite da uklonite neugodne mirise iz ladica u frižideru, samo spužvicu pospite sodom bikarbonom ili je umočite u rastvor vode i sode bikarbone, pa stavite u praznu ladicu preko noći.

Srebrninu, posebno sitnije komade, poput kašičica, možete odlično čistiti sa malo sode bikarbone i spužvicom.

Još novih uloga spužvice

Kako da uz pomoć spužvice oslikate nokte pročitajte u tekstu – .

Male ogrebotine na automobilu prikrićete uz malu pomoć paste za zube i spužvice. Sasvim malo paste stavite na spužvicu i kružnim pokretima utrljajte preko ogrebotine. Osušite, pobrišite sa mekanom krpom.

kuhinjske spužvice

By: bark

Kada sadite biljke stavite spužvicu na dno saksije, ispod zemlje. Na taj način ćete usporiti sušenje biljaka, jer će zemlja duže zadržati vlagu, a spužvica, takođe, može sprečiti da višak vode iscuri brzo iscuri iz saksije.

I šta kažete? Vredi li razmisliti o novim ulogama sužvica?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar