Menu 

Iako vam ljigavci kojima deca uživaju da se igraju možda izazivaju gađenje treba da znate da oni mogu biti veoma korisni kad je u pitanju vežba za sva čula kod klinaca. Mi vam donosimo jednostavan recept za slinu koju možete napraviti sami.

Ovaj recept smo pronašli na Littlebinsforlittlehands blogu i tamo kažu da je sjajna za igru jer može da se razvlači, a ne može da se pokida, na dodir deluje vlažno, ali u stvari nije, može da odskače kao lopta , a ukoliko u nju ubacite i neke sitne igračkice sva čula vaše dece će raditi za vreme ove igre.

Potreban materijal:

  • Boraks
  • Bezbojni školski lepak, 1 dl
  • Voda
  • Sitne igračkice (perlice, šišmiši)
  • 2 posude

slime2

U jednoj posudi pomešajte lepak i pola šolje vode. U drugoj posudi pomešajte jednu kašičicu boraksa sa jednom šoljom vode pa mešajte dok se boraks u potpunosti ne istopi.

Mešavinu vode i lepka zatim sipajte u mešavinu vode i boraksa i lagano mešajte. Ljigavac će se istog časa početi formirati, a vi zatim rukama snažno mesite da bude što manje lepljiv.

Za vreme mešenja ubacite i sitne igračkice, raznih oblika pa možete detetu reći da zatvori oči prebire po ljigavcu i pogađa o kojem obliku je reč.

Sviđa nam se
Datum
Ime
Ljigavac
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar