Menu 

Pripremate rođendansku tortu za nekoga ko jako voli da igra šah? Onda bi najprimerenije bilo da mu napravite šah tortu, a mi vam donosimo kratak tutorijal kako to da uradite na najbolji mogući način.

Zamislite samo izraz lica vama drage osobe koja kad preseče tortu ugleda crno – bela šahovska polja. Pa ima li boljeg poklona i za vas i za nju? Ideju smo pronašli na Deliciousrecipe blogu.

Sve što treba da uradite jeste da za početak ispečete dva biskvita po vašem omiljenom receptu ( Tri recepta za najjednostavnije kore za torte i kolače), u jedan stavite kako, a drugi treba da ostane beo. Kore pecite u okruglom kalupu. Pored biskvita biće vam potrebna i krema, a naša preporuka je da to bude jednostavna puter krema od vanile ili obična poslastičarska krema, a možete i probate neke iz članka Kreme za kolače od čokolade i cimeta.

šah

Da biste složili svoju šah tortu, potrebno je da kore isečete prvo na dva dela horizontalno, a zatim okruglim kalupima, na način prikazan na fotografiji. Treba da dobijete 4 kore.

Nakon toga, delove kora slažite jednu u drugu tako da boje budu posložene naizmenično.

Na primer, u najveći krug od crne kore stavljate manji krug žute kore i tako redom.

šah2

Da biste sastavili tortu, na tanjir za posluživanje prvo stavite koru sa vanjskom crnom korom, premažite kremom, zatim stavite žutu koru i tako do vrha.

Na samom kraju tortu premažite kremom ili šlagom i stavite na hlađenje do posluživanja.

Sviđa nam se
Autor
Kako da napravte šah tortu
Datum
Ime
Šah torta
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Zivko Milic

    bas lepo

Napišite komentar

Peciva i Testa

U Bosni se podrazumeva da je burek sa mesom dok u ostatku regiona burek može biti i sa sirom, krompirom, zeljem, Kako ga god zvali, mi vam danas donosimo recept za nešto drugačiji burek...