Menu 

Čokoladno lišće je dekoracija koja će svaku vašu tortu ili kolač učiniti da izgledaju kao da ih je napravio profesionalac. I što je nabolje, uopšte ih nije teško napraviti.

Tutorijal, kako da napravite čokolaadno lišće pronašli smo na Tar-tryin blogu.

Potrebni sastojci:

  • Lišće lepog oblika
  • Tamna čokolada

Za početak odaberite lepe listove iz vaše bašte, a nama se čini da su za ovu svrhu nabolji oni od ruže. Listove dobro operite i osušite, jer na njima ne sme da bude niti jedna kapljica vode.

Čokoladu otopite na pari i mešajte dok ne postane tečna, glatka i bez grudvica. Kad se čokolada otopila ostavite je da se prohladi nekoliko minuta.

lišće2

Nakon toga pomoću poslastičarskog kista čokoladu premazujte sa donje strane listova, ne sa one sjajne strane nego ispod. Pazite da ne premazujete same rubove jer će vam biti teže da čokoladu odlepite.

Lišće slažite na tacnu pa ga stavite u frižider da se čokolada stegne.

lišće3

Nakon što se čokolada stvrdnula, ostatak ponovo stavite da se greje pa preko listova premažite još jedan sloj otopljene čokolade i ponovo stavite u frižider.

Posle drugog puta vreme je da lišće odlepite sa čokolade i iskoristite ih kao dekoraciju za vaše slatke delicije.

Recept
Ime Recepta
Kako da napravite čokoladno lišće
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 13 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Poslastica koja vam neće oduzeti puno vremena, a kojom ćete oduševiti svoje ukućane i iznenadne goste. Pripremite lisnato testo punjeno jagodama i krem sirom.