Menu 

Jeste li znali da bolove možete olakšati uz pomoć kajenske paprike? Naučite kako se priprema melem koji će vam biti pravi spas protiv raznih bolova.

Mnogo puta do sada smo vas pokušali uveriti u delotvornost prirodnih lekova na bazi namirnica koje su nam svakodnevno na dohvat ruke. Jedan od tih lekova svakako je i melem napravljen od kajenske paprike koji će vam pomoći da se brzo i efikasno rešite bolova.

Možda vam sve ovo zvuči kao tekst neke otrcane reklame za proizvod iz TV prodaje, ali verujte da ste kilometrima daleko od istine.

Na Learningherbs blogu, pronašli smo recept za melem protiv bolova za koga njegov autor kaže da će vas zaista iznenaditi svojom efikasnošću. Glavni sastojak ovog melema je kajenska paprika koja je poznata po tome da štiti zdravlje srca, jača imunitet pa čak može zaustaviti krvarenje.

Zbog aktivnog sastojka kapsaicina, kajenska paprika je veoma dobra za sve vrste bolova, a deluje tako što utiče na nervni sistem. Supstanca P je neurotransmiter koji otpušta informaciju nama poznatiju kao osećaj pod imenom bol. Kapsicin blokira supstancu P i na taj način blokira i bol.

Ovim melemom možete se rešiti glavobolje, bola u leđima, menstrualnih bolova, bolova uzrokovanih artritisom, modrica.

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje maslinovog ulja
  • Dve pune kašike mlevene kajenske paprike
  • 15 g pčelinjeg voska

U posudi na pari zagrejavajte maslinovo ulje i kajensku papriku, taman toliko da ulje postane toplo. Isključite šporet i ostavite sve da stoji 20 minuta, a zatim ponovo uključite temperaturu, zagrejte ulje i ponovite postupak još najmanje jednom.

Nakon toga, kroz gustu gazu procedite ulje i ostavite sa strane.

Vosak zagrejte u šerpici na šporetu dok se u potpunosti ne rastopi, a zatim dodajte ulje i sve dobro promešajte.

Melem odmah sipajte u čistu teglicu i ostavite da se stvrdne.

melem2

Upotreba

melem koristite kad god osetite bolove u mišićima i zglobovima bez obzira na njihov uzrok. Izbegavajte da ga nanosite na otvorene rane jer bi moglo jako da peče. Nakon upotrebe dobro operite ruke i izbegavajte kontakt sa očima

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Netolerancija na laktozu nije toliko retka pojava koliko se to misli. Pročitajte kako da prepoznate netoleranciju na laktozu kod svoje bebe. Piši! Širi dalje!