Menu 

Činjenica je da smo sposobni potrošiti velike svote novca za stvari koje nam i neće biti baš od neke koristi.

Ovo je “spisak” stvari za koje ne biste trebali da žalite dati novac.

Na tržištu su se pojavili ne baš tako jeftini usisivači za čišćenje dlaka vaših kućnih ljubimaca. Zvuči besmisleno?

Oni koji imaju dlakave ljubimce znaju koliki problem mogu predstavljati njihove dlake po celom stanu. Ovi usisivači su se pokazali kao veoma korisni i definitivno su dobra investicija.

O kvalitetnim kuhinjskim noževima smo mnogo puta pisali. To je definitivno prva stvar u koju treba da uložite u vašoj kuhinji. Kvalitetni noževi neće zarđati, duže će biti oštri i olakšaće vam pripremu jela.

Jeftiniji prozvodi kao dvosekli mač

Eko frendli kućanski aparati su poprilično skuplji, ali sa recimo eko frendli veš mašinom ćete uštedeti oko 5000 litara vode na godišnjem nivou, a uštedećete i električnu energiju, što je dugoročno veoma isplativo.

Za skupe peškire od finog turskog pamuka morećete izdvojiti pozamašnu svotu novca, ali će vam trajati puno duže nego oni jeftiniji, što vam na kraju dođe na isto, a kad uzmete u obzir da su skupi peškiri mekši, lepše izgledaju, mesta dvoumljenju nema.

Za kraj, posuđe od čelika je definitvo ono što bi trebalo da imate u svojoj kuhinji, ovo je suđe za ceo život, možda čak i  da ga naslede vaša deca. A Le Creuset suđe o kojem smo mi pisali je svakako u samom svetskom vrhu po kvalitetu.

 

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. nenad

    Spisak moze da bude vrlo dug. Primer sa usisivacima: treba kupiti usisisivac koji je malo skuplji ali koji ima filtere za finu presinu koji zadrzava tu prasinu. vecina (jeftinijih) nema taj filter i umesto usisavanja vrsi se samo reciklaza prasina, ona prodje kroz usisivac i ponovo je u sobi. ne treba stedeti na posteljinu od kepera, na dobre cipele, posebno zimske, na kvalitetno posudje…

  2. Nela

    Bela tehnika visokog energetskog razreda, i sve sto vam omogucava da uz manju potrosnju energije ostvarite isti ucinak (opeglan ves, skuvan rucak, topla kuca…). Sve su to porizvodi koji malo vise kostaju, ali na duge staze se i te kako isplate. Cak i banke daju kredite za energetsku efikasnost.

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!