Menu 

Dobili ste divan buket cveća, koji je vaš dom krasio svega nekoliko dana pre nego je počeo da se suši? Donosimo vam predloge kako da iskoristite suve latice.

Svaka prostorija dobiće potuno drugačiji „šmek“ ako kao ukras iskoristite činiju suvih latica ili potpurri. Prvi korak da napravite potpurri je da potpuno osušite cveće. Jednostavno ga obesite naopačke i ostavite oko dve nedelje. Imajte u vidu da nije svo cveće dobro za potpurri. Najbolje opcije su jorgovan, ruže i hidragenije, dok orhideje i zumbuli nisu najbolja opcija, jer u sebi sadrže više vode i mogli bi istrunuti. Pomešajte suvo cveće, začine, esencijalna ulja i začinsko bilje u jednu veću posudu. Ako vam je predugo čekati dve nedelje da se cveće osuši, zajedno sa ostalim sastojcima ga sušite u rerni na najnižoj temperaturi oko dva sata. Ovaj postupak će intenzivirati arome.

Za vašu sledeću svečanu večeru neka vam kao dekoracija posluže suve grančice lavande. Jednostavno grančice zavežite za stolicu sa ukrasnom vrpcom ili je stavite kraj pribora za ručavanje. Pored toga što lepo izgleda lavanda ima umirujuće dejstvo. Više o lavandi OVDE.

Jedinstveni ukras na belom zidu je svakako suva grančica koju na koju ćete zavezati parče ukrasne vrpce i okačiti na ekser. Pored grančice stavite neku staru razglednicu ili polaroid fotografiju za poseban vintage doživljaj.

Suvim laticama možete ukrasiti pozivnice za vaše zabave, jednostavno odaberete najlepše listove i latice i dekorišite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar