Menu 

Pametni telefoni su, moramo priznati, nešto najbolje što nam se desilo poslednjih godina kad je tehnologija u pitanju. Ali, zbog raznih aplikacija koje skidamo i koristimo, baterija im je obično kratkog veka. Evo nekoliko korisnih saveta kako da produžite vek bateriji vašeg pametnog telefona.

Budite pažljivi. Budite sigurni da su vam sve aplikacije pogašene kad ih ne koristite. Isto tako možete na monitor vašeg telefona instalirati aplikaciju koja će vas upozoriti koje aplikacije najviše troše bateriju.

baterija od telefona

Unapredite softver. Sigurno ste primetili da na telefon često pristižu apdejti za vaš softver i nikako ih ne propuštajte, jer svaki novi apdejt može nositi novu zaštitu rada baterije.

Svedite na minimum aplikacije koje pokazuju lokacije. Iako aplikacije sa mapama mogu biti od velike koristi, instalirajte ih onda kad su vam potrebne, nemojte da su vam stalno u telefonu.

Isključite notifikacije za Fejsbuk, Tviter i mejlove.  Sjajno je kada vam na telefon stižu obaveštenja o novim notifikacijama na socijalnim mrežama ili mejlovima, ali to uveliko može iscrpiti bateriju i zato bi najbolje bilo da ih isključite.

Isključite wi-fi i bluetooth kad vam nisu potrebni. Ako vam internet na telefonu nije uvek potreban, isključite wi-fi, a isto vredi i za bluetooth jer oni mogu dodatno iscrpiti bateriju ukoliko su stalno uključeni.

Obratite pažnju na to gde se nalazite. Traženje mobilne mreže na telefonu može lako isprazniti bateriju i zato ako odlazite na mesta poput bioskopa gde znate da nema signala ili je slab, stavite telefon na „avionski režim“ ili ga isključite. Samo pazite da ne obavljate pozive dok je telefon na „avionskom režimu“.

Podesite svetlost. Ako vam je ekran telefona jako svetao, baterija će kraće trajati i zato pronađite u podešavanjima način da malko smanjite svetlost ekrana.

Punite telefon na ispravan način. Pazite da najmanje jednom mesečno ostavite da se telefon u potpunosti isprazni pa ga napunite do kraja. Takođe se preporučuje da telefon izvadite iz futrole dok se puni i imajte na umu da kao i sve baterije i onu od telefona je potrebno povremeno zameniti.

menjanja baterije

Zaključavajte telefon. Iako to svi manje više radimo, namestite na telefnu automatsko zaključavanje u najdužem roku od jednog minuta, nikako ne više.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar