Menu 

Postoji veliki broj ljudi, koji su posvedočili da su se od raka izlečili uz pomoć sirove hrane. Mi vam zahvaljujući njihovim savetima donosimo dva recepta – za smoothie i salatu, koji imaju, prema nekim tvrdnjama, antikancerogena dejstva.

Ova dva recepta pronašli smo na sajtu Kristofera Varka, koji je, kako tvrdi, izlečio rak posebnom dijetom – jedući sirovu hranu. On je odlučio da svoja iskustva i recepte podeli sa svima koji boluju od bilo kog oblika raka na sajtu Chrisbeatcancer. On ističe da su ovo samo njegovi saveti i ne garantuje uspeh, ali veruje da se protiv raka većina ljudi može izboriti bez zračenja i hemoterapije.

Smoothie protiv raka

protiv rakaKris ovaj smoothie naziva – sirovi, veganski, antikancerogeni, super antioksidant smoothie i tvrdi da ga je pio u okviru svoje antikancer dijete, gotovo svaki dan od 2004., kada mu je otkriven rak debelog creva.

Potrebno vam je:

  • 1 mlađi kokosov orah (ako ga ne možete naći u prodaji, možete kupiti i organsko kokosovo mleko u konzervi)
  • 1 do 2 šolje zamrznutog organskog bobičavog voća
  • 1 zamrznuta organska banana

Potrebno je da razbijete (odnosno na vrhu otvorite) kokosov orah, a da se ne posečete i da ne prospete tečnost. Lagano ga oštrim nožem zasecite u krug pri vrhu. Ponavljate postupak nekoliko puta, kao da testerišete preko oraha. Kada skinete “poklopac”, kada dođete do tečnosti, uspite je u blender. Kašikom izvadite i “meso” iz kokosovog oraha, pa i to stavite u blender. Dodajte i zamrznuto bobičavo voće i zamrznutu oguljenu bananu (ako je vaš blender dovoljno jak, a ako nije, možete staviti i nezaleđenu bananu). Sve dobro izmiksajte i pijte sveže.

Salata protiv raka

Kris za ovu salatu tvrdi da je nazdravija na svetu, jer se sastoji od sirovog organskog povrća, klica, semenki, orašastih plodova, … On kaže da ju je jeo svaki dan, a ponekad i dva puta na dan. Nije dozvoljeno da koristite sir, meso, voće ili kupovne prelive. Savetuje se i korišćenje oganskog povrća.

protiv raka

Počnite sa seckanjem listova mladog kelja i spanaća (ne više od 10 čaša dnevno). Uključite (iseckajte) i: brokoli, klice brokolija (ne više od 4 šolje na dan), karfiol, ljubičasti kupus, krišku luka, praziluk, artičoke, crvene, žute ili zelene paprike, gljive (recimo šitake), pola avokada, tikvice, bundeve, semenke suncokreta (najbolje kao klice), sirovi bademi, garbanzo pasulj u klicama, kineski mung pasulj u klicama i crveno ili zeleno sočivo u klicama (pročitajte Uzgojite sami zdrave klice).

Imate slobodu da odredite količine, ali držite se nekih organičenja, koja su navedena. Salatu možete preliti sa dresingom – malo organskog ekstra devičanskog malsinovog ulja, organskog jabukovog sirćeta, origana, belog luka u prahu, kurkume ili karija i kajenske paprike (najbolje sve organskog porekla).

Pročitajte i tekst – Rak dojke – dijeta za oporavak posle tretmana.

Sviđa nam se
Autor
Smoothie i salata protiv raka
Datum
Ime
Bobičasto voće i salta koji pospešuju lečenje raka
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. mima

    Puno hvalaiii raduje me ,kad imamo mogucnosti ,da dobijemo ove predivne i korisne informacije ,za ocuvanje zdravlja,pozdrav i zdravo bili do dubike starostiiiiiii iMima Beograd

Napišite komentar