Menu 

Zaista nema potrebe da kupujete specijalne odstranjivače šminke, kad odlične možete pronaći u svom domu – samo pretražite kuhinju.

Koži je potrebno da diše, zato se trudite da šminku uklanjate redovno, ako želite da izbegnete bubuljice, mitesere i umornu kožu. Nikako ili loše uklonjena šminka može biti opasna po zdravlje kože, jer se uvlači u pore, koža je “jede”, dolazi do akni i preranog starenja. A da ne napominjemo koliko je loše da spavate sa šminkom na licu. Odstranjivači šminke naravno postoje u prodaji, ali često su puni hemikalija, a ponekad i skupoceni. Evo koji su to dobri odstranjivači.

ciscenje lica umivanje devojka

Mleko i ulje

Kombinujte mleko i maslinovo ili bademovo ulje. Pomešajte par kapi bademovog ulja sa 1 kašikom mleka. Stavite na kuglicu vate i sa tim odstranite šminku. Obavezno se umijte da biste odstranili mleko sa lica i sprečili razvoj bakterija. Možete koristiti i čisto bademovo mleko. Blanširane bademe stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Procedite kroz gazu i dobili ste mleko. Odlično je kao sredstvo za čišćenje kože – lako uklanja masnoću, priljavštine i šminku. Koristite kao i svako drugo sredstvo, samo se posle umijete par puta.

Mleko i med

Pomešajte 1 kašiku mleka i par kapi tečnog meda. Nanesite na lice i vrat kuglicom vate i pobrišite čistim komadom vate. Posle se samo umijte.

Bebi ulje

Bebi ulja su nežna za kožu, pa i sa njima možete efiksano odstraniti šminku. Utrljajte malo ulja na lice i vrat, umasirajte kratko, pa uklonite kuglicom vate.

Kastilj sapun

Sapun od čistog maslinovog ulja u kombinaciji sa drugim sastojcima može biti moćno sredstvo za čišćenje lica. Koristite tečni kastilj sapun (1 ½ kašiku sa 1 šoljom vode) i par kapi nekog drugog negujućeg ulja. O kastilj sapunu saznajte više u tekstu Kako da napravite kastilj sapun. Za uklanjanje šminke možete koristi i ulja – maslinovo, kokosovo, …

Povrće i voće

Ako imate soju, banane ili krastavce sa odstranjivanjem šminke nećete imati problema. Krastavce možete samo izmiksati i sa tom smesom trljati lice uz pomoć komadića vate i tako uklanjati šminku ili napravite sok, tako što krastavce dobro izmiksate i sok procedite kroz gazu.

Sojino mleko i banane su odlični u kombinaciji kao odstranjivač šminke. Izmiksajte jednu bananu sa malo sojinog mleka, pa smesu nanesite na lice. Ostavite par minuta, pa operite i odstranite višak prljavštine kuglicom vate.

odstranjivanje sminke

Soda bikarbona

Lice možete očistiti od svih prljavština mešavinom kokosovog (maslinovog ili nekog drugog negujućeg) ulja, sode bikarbone i kukuruznog skroba. Pomešajte sastojke da dobijete kremastu smesu, nanesite na lice, ostavite kratko, pa uklonite vatom ili mekanim mokrim peškirićem.

Jogurt

Brzo uklanja šminku. Nanesite ga na lice i vrat i ostavite da deluje 2 minuta. Posle samo ukolnite koamdićem vate i dobro operite lice mlakom vodom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar