Menu 

Donosimo vam dva uputstva kako da napravite romantične svetiljke od razglednica i starih slika.

Prvi smo pronašli na Designsponge blogu i privukla nas je ideja. Cilj je da napravite minijaturni svetleći znak – reklamu za motel ili hotel. Zanimljivo je da u ovom, kao i drugom tutorijalu koristite mini noćne lampe, koje su vrlo jeftine i koje možete pronaći u gotovo svim marketima, pa i u kineskim radnjama.

Za prvu lampu vam treba:lampa razglednice1

 1. Slika razglednice – znak motela
 2. Printer
 3. Papir
 4. Komad kartona
 5. Mini noćna lampa
 6. Žica
 7. Makaze
 8. Klešta za žicu
 9. Lepak

Pronađite na Internetu dve slike znakova motela sa razglednica i isprinatajte ih odvojeno. (Neka budu veličine oko 8×8 cm). Možete ih isprintati na običnom papiru.

Zalepite slike na komad kartona, sačekajte da se osuši, pa ih izrežite (izrežite i rupe i oblike gde je potrebno). Izrežite karton pri dnu znaka kao što je prikazano na fotografiji, da biste napravili otvor za žicu.

lampa razglednice12

Omotajte žicu oko lampe (pogledajte sliku) dva puta i uvijte krajeve. Napravite oblik od žice za koji ćete zakačiti karton sa znakom motela. Stavite karton na žicu i uključite lampu. Magično, zar ne?

lampa razglednice13

Drugi projekat je jednostavniji, ali, takođe divan. Pronašli smo ga na blogu Fellowfellow.

Lampa – svetleće kuće

lampa razglednice6lampa razglednice4

 1. Stara slika neke kuće, tvrđave ili dvorca (možete je iseći iz neke knjige, poželjno da bude deblji, masni papir ili isprintati).
 2. Makaze
 3. Skalpel
 4. Mini baterijska lampa
 5. Samolepljiva traka

 

Sliku izrežite (makazama i skalpelom) kao što je prikazano na fotografijama i spojite krajeve samolepljivom trakom. Na sredinu “valjka” stavite mini baterijsku lampu i to je to. Nije preporučljivo da upotrebljavate sveće.

lampa razglednice5

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
 1. nenad

  Interesantne ideje, nadam se da je sve bezbedno.

 2. led sijalice

  Umesto obicnih, mogu se koristiti i LED sijalice. Manje trose, nema zagrevanja, a i mozete ih nabaviti u raznim bojama. Ideja je odlicna i treba je iskoristiti.

Napišite komentar