Menu 

Donosimo vam više nego jednostavan tutorijal pomoću koga ćete napraviti ukrasne kocke za vaš dom. Ovo je potpuno nov način izlaganja fotografija, a mogu biti i sasvim poseban poklon za dragu osobu.

Ideju smo pronašli na Storiesbyme blogu.

Potreban materijal:

 • 4-6 drvenih kocaka (u zavisnosti da li želite na njima ispisati neku reč i koliko fotografija želite izložiti)
 • Fotografije i odštampana slova reči koju želite spojiti
 • Lepak za dekupaž
 • Makaze
 • Šmirgl papir

kocke

Za početak se oragnizujte i razmislite šta želite. Da li želite da kocke kad se naslažu jedna na drugu čine neku vama važnu reč ili jednostavno želite da na njima istaknete fotografije dragih ljudi. U svakom slučaju odštampajte fotografije i slova, rasporedite ih po kockama kako želite da stoje i isecite ih u dimenzije jedne stranice kocke.

kocke2

Nakon što ste napravili plan, vreme je da zasučete rukave i krenete sa radom.

Kad ste pripremili fotografije premažite stranice kocaka prvim slojem lepka i zalepite vaše fotografije pa ostavite da se u potpunosti osuše. Preko fotografija lagano pređite sunđerom ili krpicom da istisnete sav vazduh.

Nakon što se lepak osušio uklonite višek papira ako ga ima i lagano išmirglajte vrhove kocaka i tamnim markerom označite rubove (ako želite). Nakon toga slike još jednom premažite tankim slojem lepka ili akrilnog spreja da se sve učvrsti i ostavite da se suši.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
 1. Andjela

  Pozdrav,
  Gde se mogu naci ove drvene kocke?
  Hvala unapred

Napišite komentar