Menu 

Ako imate komad starog drveta kome bi dobro došlo malo uređivanja mi imamo sjajnu ideju kako da ga ukrasite. Preslikajte sliku po izboru na drvo i poklonite nekome sasvim poseban poklon ili jednostavno ukrasite svoj dom.

Ovu ideju koja će vas zaista iznenaditi koliko je jednostavna za realizaciju pronašli smo na Theartofdoingstuff blogu.

Potreban materijal:

  • Drvo na koje ćete preslkati sliku
  • Printer
  • Masni papir

Da, dobro ste pročitali, sve što vam je potrebno su ove tri stavke koje većina vas ima u svojim domovima.

Princip je sledeći.

Masni papir isecite na dimenzije standardnog papira A4 formata koji se obično koristi za štampač.

drvvo3

Nakon toga na računaru pronađite fotografiju koju želite preslikati i obradite je u bilo kom programu za obradu fotografija tako da je obrnete, kao odraz u ogledalu.

 

Ako ne znate kako se to radi, proguglajte i pronađite uputstva, nije teško.

Stavite masni papir u štampač i na njemu odštampajte željenu fotografiju. Pridržavajte papir kako bude ulazio i izlazio iz štampača da se slučajno ne bi urolao ili pocepao.

Sliku odmah postavite na drvo i preko nje prelazite kreditnom karticom, za ovo će vam biti potreban par pomoćnih ruku koje će vam pridržavati papir.

drvo2

Prelazite karticom sve dok ne budete sto odsto sigurni da se slika preslikala na drvo, ovim potezom ćete skidati tintu sa papira, a drvo će je apsorbovati. Prelazite karticom snažno, ali ne preterujte da se papir ne bi pocepao. Polako podignite papir i pogledajte da li se slika preslikala. Ako jeste ostavite da se osuši, a zatim drvo premažite nekim zaštitnim slojem.

Zar nije fenomenalno?!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar