Menu 

Ako želite postići najbolje moguće rezultate u najkraćem mogućem roku onda obavezno probajte ovu trodnevnu fitnes rutinu koja će vam u tome i te kako pomoći.

Žene nikako ne bi trebalo da izbegavaju treninge i vežbe koje uključuju dizanje utega, važno je samo da ih koriste na pravi način i nema bojazni od previše definisanih, pomalo muškobanjastih mišića.

Postoji mnogo različitih načina da trenirate sa utezima, a mi vam donosimo trodnevnu rutinu koja će vam pomoći da tonirate i oblikujete celo telo. Ako ste zaljubljenik u vežbanje ovaj program jednostavno morate probati.

Prvi dan – vežbe za gornji deo tela

Prvog dana fokusirajte se na vežbe za gornji deo tela, grudi, ramena i tricepse i to sa najvećim fokusom na prsne mišiće jer kad vežbate njih ujedno vežbate i mišiće ramena i tricepsa. Fitnes treneri preporučuju da radite 70 odsto vežbi za prsne mišiće, 20 odsto za ramena i 10 za tricepse.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-woman-exercising-image1629630

Vežbe koje treba da radite uključuju dizanje tegova iz ležećeg položaja, vežbe sa malim utezima, sklekove, vežbe gde težinu dižete od sebe.

http://www.dreamstime.com/stock-images-fit-woman-doing-squats-image37663364

Drugi dan – vežbe za noge

Drugi dan vežbanja neka bude rezervisan za mišiće nogu i to sve grupe koje se u njima nalaze. Trebalo bi da započnete sa čučnjevima i oni treba da oduzmu gotovo polovinu treninga. Nakon toga vežbajte iskorak kao i vežbanje na spravama za prednje i zadnje butne mišiće.

Uvek prvo radite intenzivnije pa one lakše vežbe

Treći dan – vežbe za gornji deo tela

Poslednji dan ove fitnes rutine takođe vežbate mišiće torza, ali suprotno od prvog dana, ovaj put utege ne podižete u vis već ih vučete. Kao što smo napomenli, počnite sa težim, završite sa jednostavnijim vežbama.

Podižite utege sa poda prema grudima, zatim radite na sparavama koje podrazumevaju vučenje konopca prema sebi to su sprave za obradu bicepsa tricepsa kao i leđnih mišića.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-fitness-woman-training-biceps-beach-working-out-summer-sporty-girl-hard-dumbbells-sweaty-sport-caucasian-female-image30846083

Ako mislite da ovom vežbom na neki način zanemarujete obično najproblematičnije delove tela kao što su stomak i zadnjica, varate se, jer tokom izvođenja svih ovih vežbi razrađujete i taj deo tela tako da nema razloga za brigu.
Ovakav način vežbanja je sjajan jer uvek znate šta treba da radite kad ste u teretani, nateraće vas da obavezno odradite tri preporučena dana vežbanja u nedelji i dobićete zaista izvanredne rezultate.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar