Menu 

Ruku na srce, u današnje vreme je veoma teško biti organizovan i potsizati sve na vreme posebno ako ste zaposlena majka. Na poslu treba biti u potpunosti koncentrisan, a kod kuće odmoran i raspoložen da bi posvetili pažnju porodici. A to je samo mali delić.

Ako vam nikako ne uspeva da se organizujete na pravi način, pročitajte male tajne dobre organizacije.

Najvažnije je imati planer. Nemojte se ustručavati zapisivati jer to vas zaista može spasiti. Možete kupiti neki lep „staromodni“ planer, ali možete skinuti neku aplikaciju koja će vas obavešatavati o svim obavezama. Danas je pored toliko aplikacija koje nas čak i obevaštavaju da pijemo vodu zaista teško ostati neorganizovan.

2169008634_ef7cbf9792_z

Sve zapisujte. Svako jutro ustanite nekoliko minuta ranije i ostavite vreme da napravite listu obaveza. Naravno popunjavajte je tokom dana u skladu sa izmenama, ali nikako ne zaboravite zapisivati. Možda će vam u prvo vreme biti malo neobično, ali kad se naviknete nećete moći bez zapisivanja.

Odredite prioritete. Napravite posebnu listu obaveza, pored onih svakodnevnih koji se mogu obaviti u nekom dužem periodu. Naravno, nemojte čekati zadnji čas već njihovo obavljanje organizujte čim se ukaže prva prilika.

42-16644494

Ne ustručavajte se pitati za pomoć. Na ovome treba da radite posebno ako ste se dugo vremena oslanjali samo na sebe. Kada vidite da jednostavno ne stižete sami zamolite nekoga da vam pomogne.

U raspored stavite i vreme za sebe. Ovo nipošto nemojte preskakati, na listu svakodnevnih ovbaveza ostavite i vreme za sebe, zapišite tano šta ćete u tom trenutku raditi bez obzira da li je to čitanje knjige, kupovina, kafa sa drugaricom, kupka ili nešto deseto. Svojim ukućanima pokažite listu i napomenite im da sve što treba da pitaju, pitaju pre nego nastupi vaše vreme.

Najvažniji savet je da verujete u sebe i u svoje sposobnosti. Isto tako vežno jeste i da se ne osećate krivima što niste uradili sve stavke sa svoje liste. Svakog dana odredite najvažnije obaveze i prvo rešavajte njih, ako vam već prifali sati i morate nešto prebaciti za drugi dan.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar