Menu 

Ako se pitate kako smršati, najbezbolniji način je da promenite doručak. Zvuči neverovatno, ali pali.

Savršeni doručak treba da se sastoji od proteina, voća i celovitih žitarica. To je savršena kombinacija, koja će vam dugo održati osećaj sitosti, osiguraće vam porciju zdravih nutrijenata dovoljnih za većinu dana. Nažalost, većina ljudi veruje da se pravi doručak sastoji od peciva, mafina ili posude žitarica sa mlekom. Sva ta jela samo će povisiti nivo šećera u krvi, a bićete gladni  veoma brzo. Za stabilizaciju šećera u krvi i manju potrebu za hranom kasnije u toku dana posvetite više pažnje doručku.

kako smršati

By: Kanko*

Za početak zamenite jutarnju dozu kafe šoljom zelenog čaja , jer je dokazano da zeleni čaj pomaže pri gubitku kilograma, a pored toga blagotvorno deluje na srce. Istraživanja su pokazala da šolja zelenog čaja dnevno povećava brzinu sagorevanja kalorija i način na koji telo koristi sopstevene masti.

Za doručak nam je najlakše istresti šaku žitarica i preliti ih šoljom mleka. Ukusno je, ne iziskuje puno pripreme i to je ok. Ali, umesto kupovnih žitarica, koje su prepune šećera i masti napravite svoje domaće. U dve šolje zobenih pahuljica, bez dodataka, dodajte šolju suvog voća i sasvim malo smeđeg šećera, stavite u mlaku rernu na 3-5 minuta. Ukusno zdravo i izaći će vas jeftinije nego kupovni musli.

Vlakna su veoma bitna kad je doručak u pitanju, ona nas zasite i čiste nam organizam. To je savršena namirnica za gubljenje kilograma. Ipak, većina nas unosi mnogo manje vlakana od preporučene dnevne doze. Samo nekoliko zalogaja sveže jabuke, pola šolje celovitih žitarica, pola šolje borovnica ili dve šnite raženog hleba i vi ste svoju dnevnu dozu od 5 grama namirili.

Jogurt spada u najzdravije namirnice na svetu i odlična je baza za zdrav doručak. Izbegavajte jogurt sa voćnim ili nekim drugim ukusima, birajte onaj obični, zdraviji je, a voće dodajte sami, u svežem obliku.

Ako iz jutarnje rutine izbacite kafu sa punomasnim mlekom ili vrhnjem, dnevno ćete uneti 100 i više kalorija.

I na kraju da razbijemo jedan mit kad je u pitanju doručak. Za doručak ne morate jesti hranu, koja se podrazumeva, kao što su jaja, žitarice, tost, pekmez… Slobodno umesto toga pojedite tanjir tople supe, integralnu testeninu sa sosom što vam je ostalo od večere… Razbijte predrasude o doručku i mršavite!

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Jasminka Đuričić via Facebook

    samo bez kafe molim

Napišite komentar