Menu 

Većini ljudi je zbog slabe fizičke aktivnosti najveći probem stomačić. Ipak, sala sa stomaka se i nije tako teško rešiti. Male promene mogu učiniti čuda.

Vežbe su naravno ekstremno važne, ali par cantimetara na stomačiću se možete rešiti i uz pomoć pravog izbora hrane i zdravih navika.

sala sa stomakaSaveti

Mnogo toga naravno zavisi i od toga koliki vam je stomačić i da li je u pitanju i višak kilograma. Ako nije samo stomačić smetnja onda biste trebalo prvo da posvetite vreme vežbama (bez ekstermnih dijeta) sa zdravom ishranom da biste skinuli par kilograma pre nego se posvetite “istanjivanju” određenih delova tela.

Ako se radi samo o stomačiću obično je to rezultat neaktivnosti i nadutosti. Čajevima za čišćenje (recimo redovnim pijenjem zelenog) možete već za nekoliko dana izgubiti par cantimetara oko struka. I naravno zaboravite na brzu hranu, hamburgere, ćevape i slične roštiljske “slastice”.

Ne izgladnjujte se, samo pređite na zdravu hranu, bez mnogo masnoća. Čorbice, supe, kuvano povrće, riba, …

Slatkiše i unos šećera minimalizujte, a povećajte unos povrća bogatog proteinima i vlaknima. Glad kontrolište zdravim mastima, a najviše ih ima u orašastim plodovima, zato su to vaše grickalice broj jedan. I ne zaboravite da pijete što više vode i spavate barem 7 sati.

Izbor hrane

Trudite se da ne ostajete noću do kasno, jer ćete biti gladni. Birajte što lakšu večeru, salatice će vas učiniti sitima, a nećete uneti mnogo kalorija. Ne zaboravite na zdrav doručak i ne preskačite hranu pred vežbanje.

Zobena kaša je od sada vaša omiljena hrana – bićete siti. Birajte samo obične, bez dodanih šećera i zaslađivača. Ubacite u kašu i malo badema (ili ih grickajte tokom dana), jer imaju zdrave masti i vitamin E – ekstremno važni za stanjivanje stomačića.

sala sa stomaka

Salatice posipajte maslinovim uljem, a možete probati i trik da uzmete 1 kašiku maslinovog ulja 15 do 20 minuta pre jela da biste jeli manje. Kuvajte spanać, blitvu, raštan, jedite sveže povrće kada god imate priliku. Pokušajte da smanjite so i masnije mlečne proizvode. Konzumirajte radije lagane jogurte namenjenje za bolju probavu.

Od voća birajte banane, koje vam pomažu da se rešite viška tečnosti, a sadrže kalijum, koji pomaže da balansirate količinu natrijuma. Avokado je takođe dobar jer sadrži visok nivo beta-sitosterola – odličnog protiv sala sa stomaka.

Bobičavo voće je, takođe poželjno, a od slatkiša moraćete se zadovoljiti samo tamnom čokoladom – sa manje šećera i, naravno, bez mleka.

Pročitajte i tekst

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar