Menu 

Da biste uvek pronašli odgovarajući grudnjak morate znati sami sebi postaviti nekoliko ključnih pitanja. Upoznajte svoje telo i krenite u šoping.

Pogrešan grudnjak ne samo da može da učini da izgledate loše nego i da vam donese neke zdravstvene probleme, poput bolova u leđima ili crvenila na koži (ako je pretesan). Takođe, neki stručnjaci povezuju loš odabir grudnjaka i sa mnogim ozbiljnijim bolestima grudi. Evo na šta trebate obratiti pažnju da biste uvek pronašli odgovarajući grudnjak.

Da li je žica stoji udobno tačno ispod dojke? Ako žica “skače” grudnjak je premali. Ona bi trebala da lepo naleže ispod grudi bez pomeranja. Ako su bretele dobro nameštene znaćete da ste pronašli pravi grudnjak kada možete podići ruke preko glave a da se žica ne pomeri preko grudi.

savrsen grudnjak

Da li vam se grudi “prelivaju” preko korpica? Možda vam se učini seksi, ali to nikako nije dobro. Korpice bi trebale da u potpunosti obuhvataju cele grudi. Najbolje je da u kupovinu ponesete običnu usku pamučnu majicu. Obucite je preko grudnjaka kada ga probate i znaćete da li to ono što ste tražili.

Da li vam grudnjak bez bretela klizi? Treba vam manja trka brushaltera, odnosno uopšte manje brushalter. Kada samo traka trži vaše grudi i takav grudnjak mora da savršeno “leži”. Kada ga probate skakućite malo u njemu da proverite da li spada. Ne želite provesti celo vreme podižući grudnjak. Ovo je posebno problem za mlade, koje biraju haljine bez bretela. Najbolja opcija bi bile haljine sa ušivenim grudnjacima ili da ih kupujete uz haljinu.

kupovina grudnjaka 2

Da li vam se bretele usecaju u grudi? Treba vam manje, tj. uže trake. Trake i bretele treba da “rade zajedno” da biste imali najbolju i najudobniju potporu za grudi. A ako se bretele usecaju to znači da one obavljaju “sav posao” držanja grudi.

grudnjak isprobavanjeGrudi vam ne stoje uspravno, već se razlivaju u stranu? Niste odabrali odgovarajuću korpicu. Nije sve samo u veličini grudnjaka niti su sve grudi oblikom iste. Isprobajte više grudnjaka ili proverite koja je vaša prava veličina (Pročitajte tekst Saveti za žene sa malim grudima)

Korpice se pomeraju i gužvaju? To znači da vam je grudnjak prevelik. Probajte manji ili kupite onaj sa dodacima za punjenje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Neven nije samo lep cvet, već i prirodni lek. Kod nas se najčešće koristi kao lek za bolesti kože, ali to nije sve što on može ponuditi. Piši! Širi dalje!