Menu 

Bolovi u žuči mogu biti veoma jaki i obično su povezani sa kamenjem koje se stvorilo u žučnoj kesi ili nekim drugim bolestima koje pogađaju žuč. Ukoliko je bol srednje jačine uz nekoliko naših saveta je možete bez problema odagnati prirodnim lekovima.

Veoma je važno da znate, ukoliko je bol učestala, pojačava se i ne pomaže ništa što ste pokušali onda bi bilo dobro da posetite lekara i umesto posledice izlečite utrok bolova.

Prirodni lekovi protiv bolova u žuči

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Topli oblozi. Za gotovo trenutno olakšanje od velike pomoći će biti zagrejana pamučna krpica ili termofor koje ćete staviti direktno iznad žuči. Preporučuje se da tople obloge stavljate u intervalima od 20-30 minuta i da ne stavljate obloge direktno na kožu zbog mogućih opekotina. Umesto obloga sebi možete priuštiti i toplu kupku.

Lekovi protiv bolova. Ukoliko se najviše uzdate u lekove pokušajte sa standardnim analgeticima koje inače koristite za glavobolju. Birajte lekove sa zaštitnim filmom koji neće uznemiriti stomak.

Sok od povrća. Lek koji se dugi niz godina koristi za bolove u žuči, ali čiju delotvornost nauka još uvek nije dokazala jeste sok od cvekle, šargarepe i krastavaca. Pomešajte jednake količine sva tri soka i pijte dva puta u toku dana. Sva tri povrća su poznata po tome što potpomažu izbacivanje otrova iz organizma i ljudi koji su probali se kunu u njegovu delotvornost. U svakom slučaju ne može naškoditi.

Citrusi. Veruje se da pektini koji se nalaze u citrusnom voću olakšavaju bolove koji su povezani sa određenim blokadama ili kamenjem u žuči. Sok od limuna je posebno efektan. Iscedite sok iz četiri limuna i popijte na prazan stomak, a nakon toga popijte čašu vode. Pijte limunov sok, svaki dan, čitavu nedelju i primetićete znatno olakšanje.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lekovite biljke. Postoji mnoštvo lekovitih biljaka za koje se veruje da olakšavaju bolove u žuči. Možete ih uzimati u obliku suplemenata ili u izvornom obliku.
Biljke koje olakašvaju bolove u žuči su: kantarion, ruzmarin, maslačak, cikorija, neven, beli luk, kopriva, semenke komorača, đumbir i mlečni čkalj.

Čajevi od kamilice i peprminta takođe mogu umirujuće delovati na bolove.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kurkuma i med. Ovo je kombinacija koja toliko lekovita da je možete koristiti za mnoštvo bolesti i stanja. Kurkumin iz kurkume, žuč iz žučne kese čini više upijajućom, a antiseptička svojstva meda sprečavaju moguće infekcije.
Pomešajte kašiku meda sa kašičicom kurkume i uzimajte ovu kombinaciju jednom dnevno.

Jabukovo sirće. Kisela svojstva jabukovog sirćeta obezbeđuju veoma brzo olakšanje od bolova koje nastaje u 15 minuta.

Za najbolji efekat popijte 60 ml jabukovog sirćeta pa zalijte čašom soka do jabuke.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Slana voda. Pomešajte krupnu sa čašom tople vode i popijte otopinu pre spavanja. Za najbolji efekat koristite morsku ili epsom so, nipošto nemojte koristiti običnu kuhinjsku so.

Ricinusovo ulje. Namočite kompresu u čisto ricinusovo ulje i stavite oblog na stomak tačno iznad žuči. Mnogi kažu da ovaj način brzo i efektno otklanja bolove uzroovane kamenjem u žuči.Ricinusovo ulje bi trebalo da neutrališe upale i veoma brzo donosi olakpanje ukoliko se koristi kao oblog. Za još bolji efekat preko obloga stavite plastičnu kesu pa odozgo stavite termofor ili topli oblog.
Držite oblog na stomaku najviše pola sata.

Sviđa nam se
Autor
Bolovi u žuči mogu biti veoma jaki i obično su povezani sa kamenjem koje se stvorilo u žučnoj kesi ili nekim drugim bolestima koje pogađaju žuč. Ukoliko je bol srednje jačine uz nekoliko naših saveta je možete bez problema odagnati prirodnim lekovima.
Datum
Ime
Jabukovo sirće, med, limunov sok za žučna obolenja
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar