Menu 

Pročitajte kog se to režima vežbi i ishrane pridržavao Hju Džekmen kada se pripremao za film “Vulverin”. Vulverin dijeta je za sve one izdržljive i uporne.

Savršeno telo koje je Džekmen imao u Vulverinu je san gotovo svakog muškarca. Međutim, to nije bilo tako lako postići. Na “vajanju” se radilo mesecima, a za režim je najviše zaslužan trener Stiv Ramsbotom.

hju dzekmenPosle toga Džekmen je proglašavan najseksiplnijim muškarcem od strane mnogih magazina, ali, naravno, i po slobodnoj oceni mnoštva pripadnica lepšeg pola. On je bio oličenje snage i seksepilnosti.

Režim je bio podeljen na tri etape: građenje mase, trening sa tegovima ( za snagu) i održavanje kilaže i izgleda.

Građenje mase

Vežbe su u ovoj etapi bile fokusirane na intervale, odnosno brzina je menjana posle svake runde. Recimo, Džekmen bi brzo trčao 5 minuta i nakon toga sporo 1 minut i to je prva runda. Nakon toga druga runda može biti u vidu ponavljanja prve ili ubrzavanja tempa ili menjanja intervala. Potrebno je uraditi 3 do 4 ovakve runde.

Snaga

Osnova su, naravno, tegovi. Džekmen je dizao teške tegove, što se naravno videlo i na njegovim rukama i celom telu. Tegovi ne moraju da uvek budu isti.

dizanje tegova fitnesMenjate ih svake 3 sedmice. Recimo, dižite teške tegove 3 sedmice sa mnogo pauza i odmora. Nakon toga ih menjate sa laganijim, sa sporijim ponavljanjima, pa na kraju u sve “umiksate” brzo i eksplozivno dizanje tegova. Važno je da menjate ritam.

Ove dve faze su rađene tokom 3 meseca – 6 dana sedmično i to 2 sata dnevno. Šesti dan je bio obezbeđen za vežbe fleksibilnosti i agilnosti.

Održavanje

Bilo je potrebno uložiti veliki trud na održavanje ovakvog izgleda. Ova faza je počela pred snimanje filma. Izgled koji je sa teškom mukom gradio 3 meseca održavao je nastavljajući vežbe sa tegovima, ali i pilatesom, jogom, trčanjem i vežbama istezanja.

Ovaj glumac, ipak, nije ni bio fizički nespreman. Vulverin dijeta i režim se ne preporučuju muškarcima koji su slabo fizički spremni, koji nisu prethodno bar neko vreme dizali tegove. Za njih bi bila potrebna posebna priprema za sam režim.

Dijeta

Ovakav režim vežbanja zahteva i posebnu ishranu. Džekmen je ustajao u 4 sata ujutro i tada je doručkaovao obično 4 belanca.

proteinski obrok dijeta

Nakon toga je na svaka 3 sata konzumirao kombinaciju proteina – povrća na pari i smeđe riže. Pio je proteinske napitke i to u vidu šejkova.

Posle 12 sati Džekmen nije jeo rižu ni ugljikohidrate. Držao se samo povrća (poput brokolija, kelja, …), mesa, ribe, pilećih prsa, odrezaka, … Pre spavanja pio je proteinski smoothie.

Ponekad je glumac imao i “dan varanja”, pa je dobio da pojede malo tamne čokolade ili sladoled.

Pročitajte i tekst Bodibilding dijeta – za debljanje i mišićnu masu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar