Menu 

Pored toga što je sigurno jedna od najzdravijih voćkica, narandža može biti i fenomenalan ukras ako je uzgojite u sopstvenom domu. Iako važi za biljku koja raste u toplijim krajevima narandžu ćete bez problema uzgojiti u sopstvenom domu. Naravno, uz nekoliko ključnih saveta.

Gotovo sve vrste narandže bez problema mogu rasti u zatvorenom prostoru samo ako tačno znate šta da radite. Za početak procenite gde bi bilo najbolje da postavite saksiju sa narandžom. Najidealnije bi bilo da to bude dobro osunčano mesto pored nekog velikog prozora jer je narandži neophodno najmanje osam sati sunčeve svetlosti da bi uspešno porasla.

2217972097_1bf56d75dd_z

Drvo nemojte stavljati blizu otvora za ventilaciju i klima uređaja, jer oni mogu isušiti vazduh što nikako nije dobro. Preporučuje se čak da nabavite ovlaživač vazduha, ali nije neophodno sve dok drvo dobija dovoljnu količinu svežeg vazduha.

Biljku zalivajte često, ali ne preterujte. Tek kad vidite da se zemlja skroz osušila na površini od prethodnog zalivanja onda je ponovno zalijte.

Preporučuje se da narandžu prihranjujete đubrivom svakih pet nedelja tokom zimskog perioda, ali koristite neko blago gnojivo i manje količine. Leti bi prihranu trebalo dodavati svake četiri nedelje, nešto veće količine.

Povremeno brišite listove papirnim ubrusma ili vlažnim sunđerom jer je dokazano kako prašina privlači nametnike poput paukova koji izlegu jajašca ispod listova i na taj način ih uništavaju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar