Menu 

Oblikujte telo od glave do pete samo sa loptom. Donosimo video i uputstva kako da pretvorite loptu u vašeg najboljeg saveznika za skidanje kilograma i zatezanje mišića stomaka, ruku, zadnjice i nogu.

Možete koristiti mini lopte za pilates ili bilo kakvu elastičnu mekaniju loptu (koja nije puno glatka i klizava) prečnika oko 20 cm. Vežbe sa ovom loptom su mnogo bolje za vaše trbušne mišiće nego vežbe sa velikom pilates loptom. Mišićna aktivnost se sa ovim vežbama povećava za 50 odsto. Preporučuju ih početnicima.

Početnici

Stariji ljudi, ali i oni koji tek počinju neko intenzivnije vežbanje lako će zavoleti vežbe sa loptom, jer su zaista jednostavne i lako izvodive. Jedna od najjednostavnijih se izvodi na stolici. Naime, dok sedite na stolici stavite loptu između butina i lagano stiskajte nogama i brojite do 10. Ponavljate nekoliko puta.

Za zadnjicu i bedra

Za ovu vežbu pronađite glatki zid. Priđite leđima okrenuti zidu i stavite loptu na donji deo kičme i prislonite se uz zid. Lagano se spuštajte u čučanj sa malo razmaknutim nogama i pomerajte loptu duž kičme prema vratu. Ponovite 10 puta.lopta pilates1

Trbušni mišići

Lezite na pod savijenih kolena. Stavite loptu između kolena, a ruke prebacite preko glave. Stiskajući loptu podižite se, podižući i ruke i glavu prema lopti. Spustite se u ležeći položaj i ponavljajte vežbu 10 puta.

lopta pilates2Kontrola sa loptom

Vežbe će biti intenzvije ako budete ponavljali one sa loptom između gležnjeva (Primere ćete naći u videu). Sa tim vežbama vam je potrebno više kontrole i napora, jer morate paziti da vam lopta ne isklizne i ne “pobegne”. Ako vam bude prenaporno, usporite tempo i vežbe za početak ponavljajte po 5 puta. Tek nakon 2 do 3 sedmice krenite sa ponavljanjima od po 10 puta. Ne zaboravite da se istegnete pre i posle vežbanja.

Pogledajte i video:

Pogledajte i video kako da za 10 minuta i “zapalite” mišiće, oblikujte telo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar