Menu 

Kad su u pitanju dijete i ishrana koja zahteva određeni broj obroka veoma je važno jesti u pravo vreme da dan pregurate bez napada gladi. Donosimo vam raspored kad je najbolje vreme za obroke ukoliko izgubiti višak kilograma.

Svi smo se mi bar jednom našli u situaciji da želimo izgubiti višak kilograma, striktno se pridržavamo dijete tokom celog dana, a onda uveče stojimo ispred frižidera i tražimo čime da utolimo glad. Mnogo puta do sad smo ponovili da izgladnjivanje i preskakanje obroka tokom dana nije rešenje, posebno ako ćete to sve nadomestiti pred spavanje.

Uz nekoliko naših saveta veoma lako i jednostavno ćete izaći na kraj sa gladi, samo pronađite pravo vreme za obroke.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-healthy-portion-chicken-dinner-image15134087

Preduhtrite glad

Najbolja opcija da izbegnete izgladnjivanje i držite nivo šećera u krvi na zdravom nivou i ujedno izbegnete debljenje jeste da jedete manje obroke na svakih, otprilike, tri sata tokom dana. U tom slučaju ni nećete moći jesti obilne porcije već ćete samo održavati sitost.

Jedite rano

Istraživanja su pokazala da je od velike važnosti da većinu dnevnog unosa kalorija unesete pre tri sata poslepodne. Ako tokom dana preferirate samo jedan veliki obrok i jednu malu užinu, neka taj jedan obrok bude ručak, ne večera.

Pridržavajte se rasporeda

Preskakanje obroka tokom dana izaziva disbalans šećera u krvi te podiže nivo kortizola što uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na stomaku. Pokušajte neko vreme da se hranite po rasporedu, svakog dana u isto vreme i to bez preskakanja obroka. Ne biste verovali koliko ova mala promena može doneti dobrih rezultata.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-berry-smoothie-fruit-juice-glass-surrounded-large-pile-berries-image32119432

Započnite i završite dan na pravi način

Lekari i nutricionisti savetuju da obavezno pojedete nešto sat vremena nakon buđenja i da ne jedete ništa 3-4 sata pre spavanja i to će napraviti veoma značajnu promenu u vašem organizmu. Ako već morate pojesti nešto uveče neka to bude lagana užina poput jogurta sa manje masnoće, šejk napravljen od bobičastog voća i vode, lagana salata sa piletinom. Za doručak jedite proteine koji će vas sitima držati do ručka.

Izbegavajte prejedanje

Nećemo vam savetovati da brojite kalorije u svaokm obroku, ali treblo bi da znate gde je granica. Jedan obrok ne bi trebalo da sadrži više od 500 kalorija ukoliko želite smršati, a biti siti i pridržavajte se te brojke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar