Menu 

Imate gomilu starih debelih knjiga koje više niko ne čita i jedina svrha im je da skupljaju prašinu. Evo jedne fenomenalne ideje kako da ih iskoristite. Napravite saksije od starih knjiga.

Na više nego kreativnom blogu, naziva Apartmenttherapy pronašli smo ovu sjajnu,  a ne tako komplikovanu ideju koja će ukrastiti vaš dom. Russell Brown koji stoji iza celog ovog projekta tvrdi da nije potrebno mnogo da bi vašem domu dali onu neku posebnu draž, a ove knjige će im je sigurno dati. Uz pomoć sjajnih fotografija Bethany Nauret  vi ćete veoma lako moći napraviti ove divne saksije.

Sve što vam je potrebno su knjige, sadnice, malo zemlje, čvrsti najlon, lepak, skalpel i linijar.

materijal

Za početak odaberite knjige i sadnice, neka knjige budu deblje, a sadnice neka budu što manje, i neka se radi o biljkama kojima nije potrebno previše prostora, zemlje i puno zalivanja da bi uspele, kao što su čuvarkuća ili ukrasna mahovina.

Knjigu otvorite na početnim stranama, a zatim lepkom pređite sa deblje strane da se stranice zalepe. Ne morate lepiti jednu po jednu.

lijepi

Nakon toga linijarom na početnoj strani napravite kvadrat koliki želite da vam bude prostor za sadnju, a zatim uz pomoć skalpela izrežite stranice u obliku nacrtanog kvadrata sve do dna.

reyi

Rupu koju ste dobili obložite malo debljim najlonom, a u njega stavite zemlju i vašu sadnicu.

najlon

Na samom kraju zemlju dobro utisnite, isecite višak najlona i stavite vašu saksiju-knjigu na odgovarajuće mesto.

sadnja

Sigurni smo da ćete na ovaj način započeti novi trend među vašim prijateljima i porodicom.

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
  1. Snezana

    Ovo je skrnavljenje knjiga- uzas! Stare cipele, stare serpe i mnoge druge stare stvari postoje. Stare knjige-NE! Sto su starije to su lepse. Ako ih kod kuce niko ne cita, postije ljudi koji bi ih citali , pa ih lepo donirajte u biblioteke ili poklonite ljudima koji ih zele….

  2. Gordana

    Predivna ideja !

  3. BM

    Nikada, ali bas nikada ne bih ovako stare knjige unakazila! Naprotiv, sklonila bi ih da mogu trajati, zastitila. Knjiga je za mene svetnja, posebno ovako stara. Drugo, staviti ovo tamo gde zalivate cvece i kvasite; izloziti vetru, suncu ili kisi, to ce biti estetski interesantno samo kratko vreme. Zamislite ove “saksije” nakon jake kise i vetra na stepenicama vase kuce?!

Napišite komentar