Menu 

U posednje vreme širom sveta je ekstremno popularan poseban način vežbanja, a reč je o vežbanju u mraku. Ako ste u vašem gradu primetili plakate i reklame za ovako nešto, evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da probate.

Nećete imati osećaj da ste u teretani. Čim počne ovaj trening odmah ćete primetiti kako je sve drugačije, jer se alazite u prostoriji blago osvetljenom svećama i to će vas automatski opustiti jer je ugođaj potpuno drugačiji. Ako ste ikada ranije išli u teretanu onda znate kako je osvetljenje u teretanama prilično jako, na trenutke neugodno.

6190089388_1c30fe21c3_o

Nećete moći videti druge, što znači da ćete se fokusirati na sebe. Primetićete da tokom treninga jedva vidite ljude sa kojima vežbate što može biti samo pozitivno jer se na taj način fokusirate isključivo na sebe, nema poređenja, nema osećaja da najmanje znate i možete.

Nećete videti ni sebe. Isto tako, pozitivno je što u ogledalu nećete moći videti ni sebe, nećete meriti i vagati svaki pokret pa se sasmim tim nećete osuđivati. Posvetićete samo i isključivo vežbanju, a u tome i jeste cela poenta.

6190089496_b18c4e27cc_o

Manjak smetnje. Istraživanja kažu da zatvaramo oči kada se ljubimo ili jedemo čokoladu da bi jednostavno blokirali sve nepotrebne informacije u tom trenutku. To znači da se apsolutno želimo posvetiti onome što u tom trenutku radimo. Isti slučaj je i sa vežbanjem, ako isključite sve ono što vam odvraća pažnju vežbe ćete sigurno uspešnije i pravilnije izvesti.

Na kraju krajeva jednostavno isprobajte ovakav način vežbanja, jednostavno ugasite svetla, upalite sveću i probajte, prvo u svom domu, a zatim se upišite na neke grupne treninge. Sigurni smo da će iskustvo biti samo i isključivo pozitivno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar