Menu 

Saveti vezani za hranu nakon treninga mogu biti veoma zbunjujući i može se desiti da za kratko vreme vratite sve utrošene kalorije ako odaberete krivi obrok nakon treninga. Mi vam donosimo najbolje opcije za obrok nakon treninga koji uključuje samo hodanje.

Vežbanje ima mnogo više dobrih strana od pukog sagiorevanja kalorija. Redovnom fizičkom aktivnošću jačate srce i sebi obezbeđujete više energije, o boljem raspoloženju da ne govorimo. Ako pak vežbate samo da biste skinuli kilograme onda treba pažljivo da birate šta ćete jesti nakon treninga.

Mi vam donosimo mali vodič za najbolje obroke nakon vežbanja i to u slučaju nešto manje intenzivnijih treninga koji uključuju samo hodanje.

Lagana šetnja od 60 minuta. U slučaju ovakvog treninga obrok treba da bude nešto lakši. Popijte 2dl vode sa kriškom limuna ili narandže koji će zbog vitamina C ubrzati oporavak mišića od vežbe.

Pojedite lagani obrok od ćurećeg ili pilećeg odreska, malo zelene salate, senfa i komadića nekog svežeg povrća. Po mogućnosti bez hleba.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

30 minuta brzog hoda. U ovom slučaju vam je potrebno nešto više tečnosti kao i ugljenih hidrata i proteine jer ste više koristili mišiće.
Pijte 2.5dl vode sa kriškom limuna ili narandže, a pojedite isti obrok kao i uprvom slučaju samo dodajte pola sveže jabuke.

60 minuta brzog intenzivnog hoda. U ovom slučaju vašim mišićima je neophodno gorivo koje će ih oporaviti čim pre.
Popijte 3dl vode sa citrusnim voćem, a pojedite isti obrok kao u prva dva slučaja, samo dodajte lepinju od celovitih žitarica, polovicu jabuke i šaku oraha.

Obrok koji će vam dobro doći nakon treninga bilo kakve vrste i sa kojim nikako ne možete pogrešiti su sigurno dva kuvana belanca punjena humusom. Belanca su bogata proteinima koji će utažiti glad i ponovno izgraditi mišiće. S obzirom da jedno belance sadri svega 16 kalorija savršen su izbor za posle treninga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar