Menu 

Kao malima su nam govorili da se ne igramo sa hranom. A mi vam danas to upravo savetujemo.  Čipkane palačinke – savršen doručak za klince.

Tako su neobične, a tako jednostavne. Čipkane palačinke mogu napraviti i vaši klinci, a možete ih poslužiti i kao ukrasni prilog kada imate goste ili izneti deci za doručak.

Ideje smo pronašli na blogovima Bitedelite i Stasty. Reč je o dizajniranju omiljenog nam doručka. Što se tiče same smese mi predlažemo onu za američke palačinke, a vi joj možete dodati još sastojaka po želji – cimeta, kukuruznog brašna, šećera, oraščića, …

cipkane palacinke 6

Pored smese za palačinke treba vam naravno dobra tava i malo ulja i plastična vrećica kojoj ste odsekli vrh tanko da napravite rupicu ili plastična boca od soka sa malom rupom na vrhu (ili čistu bocu od kečapa). Možete se služiti i setom, špricama za dekorisanje torti. Takođe, u recept možete dodati malo kakaa ako želite smeđe palačinke.

Sastojci:cipkane palacinke 3

  • 1 šolja brašna
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje šećera (može i bez ako pravite slane)
  • Mrvicu soli
  • 1 kašika putera (otopljenog)
  • 1-2 kašičice praška za pecivo

Pomešajte odvojeno suve i mokre sastojke, pa ih spoijite u posudi i dobro izmešajte. Zagrejte tiganj i stavite malo putera. Istisinite u obliku čipkanog srca ili nekog drugog oblika smesu za palačinke na tavu i pecite sa obe strane pažljivo okrećući velikom pljosnatom kašikom. Ne brinite i ako vam se po koja “čipka” podere. Dajte i deci da sami oblikuju likove po želji. Neka stvaraju svoje kreacije.

cipkane palacinke 4

cipkane palacinke 5

cipkane palacinke 2

Recept
Ime Recepta
Čipkane palačinke – umetnost za doručak
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 14 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Smiljka Ivicic

    Cista zajebancija!

Napišite komentar