Menu 

Za yuzu voće koje potiče iz Japana možda nikada niste čuli, niti ste ga videli u prodavnicama, ali ako slučajno naiđete na njega obavezno ga kupite i isprobajte jer je veoma zdravo, a i ukus će vas pozitivno iznenaditi. Evo zašto je sve dobro yuzu voće.

Yuzu je citrusno voće koje na prvi pogled liči na male žute mandarine i sugrno će vas u startu privući izgledom. Stručnjaci tvrde da je yuzu na prvom mestu sjajno prirodno sredstvo za borbu protiv stresa i depresije, ali to je samo mali deo onoga šta on sve može učiniti za dobrobit vašeg zdravlja.

4081762055_35e9e29d3a_z

Iako izgledom podsjeća na mandarine i narandže kad su u pitanju lekovita svojstva mnogo je bogatiji od popularnijih rođaka, istraživanja potvrđuju da sadrži puno više vitamina C od mandarina i narandži.  Isto tako tokom jednog istraživanja zadatak grupe žena bio je samo da mirišu ovo voće 10 minuta, a nakon tog vremena njihovo raspoloženje bilo je vidno bolje, a stručnjaci su potvrdili da je nivo njihove napetosti, anksioznosti i depresije puno niži  nego pre deset minuta. Rezultati su nakon pola sata bili još impresivniji.

Ista istraživanja su potvrdila da yuzu ima antiupalna, antidijabetičaka, antioksidanska i antikanecrogena svojstva koja mogu čak poboljšati i kognitivne funkcije. Ovo voće ćete teško pronaći na policama vaših supermarketa, ali možete pronaći sokove napravljanje na njegovoj bazi koje možda čak možete i poručiti preko interneta. Ukus mu je kombinacija grejpfruta, mandarine i limuna.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar