Menu 

Želite u svoju spavaću sobu uneti dašak rustike? Onda je jedini i jedinstveni način da to uradite ovaj viseći noćni stolić. evo i kratkih smernica kako da ga napravite sami.

Ako ste vični u majstorisanju i dobro baratate bušilicama i pilama, ove stoliće ćete moći napraviti sami, ali isto tako svoju ideju možete predstaviti nekom spretnijem ko će je realizovati. Kako napraviti ove sjajne stočiće našli smo na The merry thought blogu.

Za početak, potrebno je da pronađete neko deblje drvo, po mogućnosti krivo i da izrežete dva koluta, horizontalno, tako da se vide godovi. Drvo izbrusite pa izbušite tri rupe debljine konopca na kome će da visi, na jednakoj razdaljini.

stočić3

Nakon što ste izbušili rupe, prelakirajte drvo u nekoliko slojeva pa pustite da se u potpunosti osuši.

stočić4

Dok se drvo suši, na plafonu izbušite rupu i uz pomoć tiple uvrnite prvo šaraf sa omčom na koji ćete okačiti kuku, a na koju ćete opet zaveati vašu policu.

stočić5

Kad se polica osušila, kroz svaku rupu provucite konopac i zavežite čvrsti čvor sa donje strane. Sva tri konopca, jednake dužine zavežite u jedan, ali centrirajte tako da kad ga zakačite na kuku, stolić bude ravan.

stočić2

Kad ste sve izmerili, izravnali, zakačite konopce za kuku na plafonu i vaš stolić je spreman.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Vesna Milanović Ex Vojnović

    I onda moram paziti da mi nešto nepadne…….

Napišite komentar