Menu 

Ako u svome domu želite na neki način odvojiti pojedine prostorije (kancelariju, trpezariju), a nemate mogućnosti za renoviranje, onda napravite zid od konopca.

Ova sjajna ideja koju smo pronašli na The brick house blogu nas je jednostavno oduševila. Vašem domu će dati posebnu, rustičnu notu, a vizuelno će na neki način odvojiti prostorije. I što je najbolje, sve možete završiti sami, naravno uz malu pomoć lokalne “uradi sam” prodavnice.

Sve što vam je potrebno jeste deblji konopac i po četiri uske malo deblje drvene letve (za jedan zid). Za početak izmerite dužinu zida koja će vam biti potrebna, pa zatim izmerite visinu između plafona i poda. Od te dužine oduzmite visinu četiri letvice i dobićete tačnu visinu zategnutih konopaca.

Računajte da će vam biti potreban duži konopac jer ćete ga gurati kroz rupe na letvicama i vezati u čvorove.

konopac

Kad ste sve izmerili odnesite letvice u radionicu i zamolite radnike da vam duž dve cele letvice probuše rupe debljine konopca, na istoj razdaljini. Trake konopca koje ste izrezali u jednakom broju koliko je rupica na letvama sa obe strane provucite kroz rupe i zavežite u čvor, a zatim odozdo i odozgo stavite po još jednu letvicu i prčvrtstite šarafima tako da sakrijete krajeve konopca.

Letvice možete obložiti samolepljivom tapetom u omiljenoj boji ili dezenu i pričvrstite ih, jednu na plafon, drugu na pod da budu u istoj ravni.

Kako vam izgleda ova ideja?

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Nada Vlahovic

    super!

Napišite komentar