Menu 

U poslednjih par godina eterična ulja se koriste u mnoge stvrhe, od lečenja raznih bolesti pa do nege kose i kože. Ukoliko imate kožu sklonu aknama, evo koja eterična ulja bi trebalo da koristite.

Iako su na neki način postala trend i svi ih koriste, eterična ulja zaista mogu biti korisna, naravno ukoliko znate kako i koja tačno da koristite. Uglavnom se mogu naći u biljnim apotekama i prodavnicama zdrave hrane, a u najgorem slučaju ih možete naručiti putem interneta. Danas vam otkrivamo koja to eterična ulja treba da koristite ako imate problema sa aknama.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ulje čajevca. Prema rečima stručnjaka čajevec dezinfikuje i poseduje umirujuća svojstva koja mogu pomoći kod problema sa aknama. Nakon redovne upotrebe ovog ulja ublažićete iritacije i svrab. Ulje čajevca možete koristiti uporedo sa vašim standardnim tremanom protiv akni, jednostavno nanesite na crvena mesta na koži i ostavite da koža upije.

Ekstra devičansko maslinovo ulje. Pored eteričnih ulja velike koristi možete imati i od ekstradevičanskog ulja. Sve što treba da uradite jeste da direktno na kožu nanosite maslinovo ulje i vremenom će se pojava akni smanjiti, a ožiljci će postati manje vidljivi. Za najbolje rezultate najbolje je koristiti kvalitetno ekstradevičansko maslinovo ulje koje ima veliku količinu polifenola. Polifenol je inače glavni sastojak zbog koga je maslinovo ulje toliko zdravo.

Ulje lavande. Ako je vaša koža sklona aknama onda jednostavno morate nabaviti ulje lavande koje pored toga što divno miriše ima antiupalna i antiseptička svojstva zbog kojih veoma uspešno ubrzava zacelenje postojećih i sprečava pojavu novih akni. Jedino na šta treba da pazite jeste da ukoliko imate osetljivu kožu, ulje lavande razblažite sa nekim baznim uljem, kao što su maslinovo, bademovo ili jojobino.

ruzmarin

Ulje ruzmarina. Ako je glavni uzrok akni na vašem licu masna koža onda svakako treba da koristite ulje ruzmarina koje će vam biti od velike pomoći. Masirajte kožu lica sa nekoliko kapi ulja ruzmarina da biste smirili upale i tonirali ten. U svakom slučaju ako vam i ne pomogne za akne, koža će vam svakako biti zdravija i lepša.

Ono što je najbolje kod upotrebe prirodnih ulja za kožu jeste što oni pomažu, ali ne isušuju kožu dodatno i mogućnost nuspojava je minimalna. Jednako su delotvorna za sve tipove kože i ukoliko imate problema obavezno ih isprobajte. Nećete se pokajati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar