Menu 

Akne mogu biti veoma dosadan i nezgodan problem, posebno kad su u pitanju tinejdžeri. Pomozite im sa lekovima koje je proizvela majka priroda i nećete pogrešiti.

Za početak na akne stavite hladan oblog. Jednostavno u plastičnu kesicu stavite kocku leda i time hladite mesta zahvaćena aknama najmanje dva puta u toku dana, ne više od pet minuta. Led će smanjiti upalu i crvenilo.

Ukoliko imate baš mnogo akni pijte aspirine na svakih 6 sati, ali se pre toga, svakako, konsultujte sa lekarom.

Ulje čajevca je veoma delotvorno u borbi protiv akni, a možete ga kupiti u svim biljnim apotekama. Tri puta dnevno, na komadić vate nakapajte ulje čajevca i namažite zahvaćena mesta. Nauka je dokazala da je ulje čajevca za 5 odsto uspešnije u borbi protiv akni od većine farmaceutskih proizvoda.

254692775_32ab549fbe

Za akne koje nastaju kod žena za vreme menstruacije, veoma učinkovitim se pokazalo ispijanje jedne ili dve šolje čaja od konopljike ili divljeg bibera, jer je dokazano da ova biljka reguliše hormone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAizvor: http://herbalism.bloger.index.hr

Kiseline iz limuna ili sirćeta mogu biti sjajan tretman za akne. Kad god vam se pojave bubuljice, na lice utrljajte malo limunovog soka ili jabučnog sirćeta, a sigurni smo da nešto od toga uvek imate u kući.

Oni koji su skloni aknama, po pravilu imaju nedostatak cinka u organizmu i zato bi trebalo da uzimaju suplemente cinka ili jedu hranu koja je njime bogata. Pročitajte koju hranu treba da izbegavate za lepu kožu u tekstu „Ako želite lepu kožu, ne jedite…“

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar