Menu 

Jedan od najvećih hitova među modnim svetom, u poslednje vreme je micelarna voda. Otkrijte da li su njena blagotvorna dejstva kada je u pitanju skidanje šminke i čišćenje lica o kojima se priča, mit ili istina?

Micelarna voda je odjednom postala veliki trend u celom svetu. Prvi put je upotrebljena u Francuskoj, a radi se o vodi koje nije za ispiranje, ne sadrži sapune, a sadrži micelarne molekule. Može da posluži kao fantastično sredstvo za skidanje šminke koje neguje i hrani kožu.

Šta su micelarni molekuli?

Micelarna voda je već godinama prva na listi metoda za skidanje šminke među manekenkama i top modelima kojima je potrebno učinkovito sredstvo za skidanje šminke koje ujedno i neguje kožu. Micelarne molekule su sagrađene od masnih kiselina koje se dobijaju iz prirodnih šećera, a kad ovu vodu stavite na pamuk, ovi molekuli se aktiviraju štiteći kožu od svih štetnih uticaja i zagađenja. Ono što je sjajno kad je ova vode u pitanju jeste činjenica da kad lice očistite sa njom nije potrebno nikakvo ispiranje i umivanje običnom vodom što štedi vreme, a pogodna je za svaku kožu čak i za onu najosetljiviju.

Ko može da koristi micelarnu vodu

Iako se prporučuje za sve tipove kože oni sa masnijom kožom možda će steći utisak da im lice nije temeljno očišćeno, ali svi ostali mogu da je koriste redovno posebno u noćima kad ste preumorni da bi stajali u kupatilu i čistili lice sa mlekom, tonikom, pa na kraju vodom.

Micelarnu otopinu možete kupiti u svim apotekama.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. nada

    Odlicna je!

  2. višnja

    ma to je obična laž, maskara mi i dalje ostaje na trepavicama tako da opet moram skidati nečim uljnim!!!!gubitak vremena i love, a zašto postoji super stvar zvana bademovo ulje???

Napišite komentar