Menu 

Svima nam je jako dobra poznata izreka kako lepota dolazi iznutra i treba da znate da u njoj ima zaista puno istine. Donosimo vam spisak namirnica koje treba da jedete da bi vam koža izgledala lepo i zdravo jer se unutrašnje zdravlje uvek ocrta i na koži.

Nutrijenti koje unosimo putem hrane utiču na naše opšte zdravlje i zdravu kilažu, ali i na kvalitet i izgled kože. Ako želite da vam koža bude zdrava, blistava i mladolika obavezno u svakodnevnu ishranu uvrstite sledeće namirnice.

Paradajz. Konzumiranjem bilo kakve hrane koja u sebi sadrži paradajz može pomoći ukoliko imate problema sa aknama, da se rešite postojećih i sprečite pojavu novih. Likopen je fitohemikalija koja se nalazi u paradajzu, a za koju je dokazano da snižava produkciju hormona koji uzrokuju pojavu akni.Stručnjaci preporučuju da za najbolje rezultate paradajz uvrstite u ishranu između tri i pet puta nedeljno.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Zeleni čaj. Zeleni čaj takođe ima sposobnost da prirodnim putem snižava nivo hormona koji uzrokuju akne. Da bi se sve sobrobiti zelenog čaja primetile i na vašoj koži neophodno je da pijete između 3-5 šolja čaja dnevno. Zeleni čaj je veoma bogat antioksidantima koji pomažu koži da izgleda mlađe i zdravije.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Bobičasto voće. Voće koje ima jarke boje poput višanja i borovnica su veoma bogate antioksidantima koji pomažu da se rešimo pigmentacije i crvenila kože te da nam ten bude čist.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Riba i morski plodovi. Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovno jedu ribu i morske plodove imaju manje bora na licu kao i akni. Stručnjaci kažu da je to zbog omega 3 masnih kiselina koje usporavaju proces starenja. Svi koji imaju problema sa aknama trebalo bi da jedu ribu i morske plodove 4-5 puta nedeljno ili da uzimaju suplemente koji sadrže riblje ulje.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Smeđa riža. Ako malo pročitate sastojke na preparatima za negu kože sigurno ćete na većini njih primetiti nešto što se zove ceramidi, a to su lipidni molekuli koji pomažu koži da zadrži vlagu, a može se naći i u određnoj hrani, na prvom mestu u smeđoj riži. Postoje klinički dokazi koji potvrđuju da ceramidi pospešuju hidrataciju kože što je od velikog značaja za zdravlje i lep izgled vašeg lica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar