Menu 

Ona je i decenijama nakon svoje smrti simbol ženstvenosti i lepote. Iako nikad nije bila mršavica, telo Merilin Monro žele žene širom sveta. Otkrivamo vam kako se hranila i kakvu dijetu je praktikovala ova tragično preminula zvezda.

1952. godine, Merilin je dala intervju za sadašnji Pageant magazin gde je pričala o načinu na koji održava svoje, sada već čuvene obline. Ona je tada priznala da mnogi smatraju kako je način na koji se hrani pomalo bizaran, ali i naglasila kako ona tako ne misli.

Merilin je tada ispričala kako za doručak pojede ili popije, dva sirova jaja razmućena u šolji toplog mleka zajedno sa multivitaminskom tabletom te naglasila kako niti jedan lekar ne bi mogao preporučiti nutritivniji doručak za jednu zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi. Ručak je obično preskakala, a za doručak bi pojela dinstanu džigericu, šniclu ili jagnjetinu sa pet šargarepa, dok bi se za desert  počastila sladolednim kupom sa toplim prelivom.

Kad je u pitanju vežbanje Merilin je svaki dan započinjala dizanjem tegova i to tako da je ležala na podu pored svog kreveta u svakoj ruci držeći teg težine 2,5 kilograma. Tegove je dizala tako da je iz položaja raširenih ruku tegove podizala visoko iznad glave. Nakon toga ruke sa tegovima bi stavila ispred sebe držeći ih pod uglom od 45 stepeni i pravila bi kružne pokrete sve „dok se ne umori“.

obline

Merilin Monro način ishrane u praksi

Pre nekoliko godina, novinarka Nymag sajta, Rebecca Harrington odlučila je da i sama isproba ovakav režim ishrane.

Najveći izazov, ali i strah predstavljao joj je doručak, a to su sirova jaja, što zbog ukusa što i zbog straha od salmonele kojom se najlakše možemo zaraziti putem sirovih jaja. Rebecca kaže da je kad je skupila hrabrost da za doručak napravi ovu čudnu mešavinu bila poprilično iznenađena ukusom koji je podsećao na punč od jaja, ali bez začina.

Ispostavilo se da je najteži deo ovakvog načina ishrane ipak preskakanje ručka i gladovanje sve do večere. Nakon večere od pet šargarepa, Rebecca kaže da je bila gladna isto kao da nije pojela apsolutno ništa i zaključila da je život Merilin Monro i u ovom segmentu bio veoma težak.

Nakon trećeg dana Rebecca je zabilježila da se oseća veoma umorno, gladno i iscrpljeno i iskazala je svoje sumnje u učinkovitost dijete jer nije zabeležila nikakav gubitak kilograma.

Uprkos nespavanju zbog bolova u stomaku i konstantnog osećaja gladi, Rebecca je izdržala ovakav način ishrane čitavih deset dana. Samo jedan dan je preskočila jer joj je pauza bila preko potrebna. Napisala je čak da je pomislila da će umreti ukoliko ne napravi pauzu od samo jednog dana.

Na samom kraju desetodnevnog režima ishrane Merilin Monro, rezultati su bili sledeći : Rebecca nije izgubila niiti jedan gram, ali je zaključila je da su joj grudi možda malo čvršće nego ranije jer je pored ishrane praktikovala i vežbe sa tegovima.

Šta mislite, biste li probali ovakav način ishrane?

Fotografije: http://stuckandgunnershow.com/http://2.bp.blogspot.com


Piši!
Širi dalje!
9 komentara
 1. Ljiljana

  “Ručak je obično preskakala, a za doručak bi pojela dinstanu džigericu…”
  Malo vise paznje kod prevodjenja tudjeg teksta! Radi se o veceri, ne o rucku.

 2. Vivi Deniz

  my baby i love you

 3. Nevenka Barbaric-Zoranovic

  ova diva je ugodno popunjena ,ali i korzet koji se nosio obavezno ,činio ju je vitkom ,ma da mršavice nisu bile u modi .

 4. Edina Hanic

  Moja inspiracija za slikanje! !!

 5. Marina Vukovljak

  najlepsa

 6. Marija Sretenovic

  Dijete su pogubne,treba biti umeren u svemu jesti obroke u velicini pesnice!

 7. Danijela Andric

  Prelepa zena u svakom smislu te reci,prava zena….

 8. Cveta Popovic

  Sa 35 godina ja sam bila jos vitkija od nje, a jela sam sve sto pozelim. To je stvar metabolizma.

 9. Saveta

  Ni u ludilu ne bih mucila sebe sa ovakvom nazovimo dijetom. Preskakanje jednog obroka I gladovanje je sasvim pogresno a mnoge zene koriste takve dijete misleci da ce smrsati. Treba jesti sve u umjerenim kolicinama I nista ne treba da se izbaci iz ishrane osim ako vam nesto stvarno skodi I smeta.

Napišite komentar