Menu 

Znate li da je hijaluronska kiselina koju sadrže petlovi ima svojstva koja mogu sprečiti starenje? Danas vam otkrivamo osnovne crtice o hijaluronskoj kiselini. Ne bojte se, nećemo spominjati žrtvovanje petlova.

Hijaluronska kiselina je tečna supstanca koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu. Kod ljudi se najveća koncentracija ove kiseline nalazi u zglobovima i očnim jabučicama, ali kako starimo ona na neki način isparava. Tu na scenu stupaju petlovi sa početka priče za koje je dokazano da imaju zavidnu količinu HK koja kad se umeša u kreme i serume za negu kože može obezbediti benefite za izgled i zdravlje kože.

Stručnjaci kažu da ljudska koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu čim navršimo 18 godina i zato je veoma važno da je obezbedimo za našu kožu kroz razne proizvode za negu. To je sastojak koji vezuje tkivo i obezbeđuje vlažnost te kožu održava čvrstom i glatkom.

Jedan od sjajnih načina da obezbedite sebi hijaluronsku kiselinu jeste i da je jdete. Razne bistre supe i bujoni napravljeni od kostiju, zglobova, kože i konektivnog tkiva  sadrže veliku količinu hijaluronske kiseline. Isto tako telo izvlači ovu kiselinu i iz magnezijuma koji se nalazi u zelenišu, soji i korenastom povrću, a to je sve ono što stavljamo u bistre supe.

2339382464_b9c5fc2aaf_z

Ipak u poslednje vreme jedan od popularnijih načina za unošenje HK su sigurno injekcije sa posebnom otopinom, ali i razne kreme i serumi. Kada koristite ovakve proizvode koža dokazano postaje svežija, mlađa i zategnutija, a veoma su efikasni i kad je u pitanju peglanje sitnih bora.

S druge strane važno je napomenuti da ova kiselina nije čudotvoran sastojak koji će rešiti sve vaše probleme. Da biste videli poboljšanje proizvode sa ovim sastojkom treba da koristite duže vreme da bi prdrlo u najdublje slojeve kože, a pored toga da ga uzimate i kroz hranu.

I nemojte da vas brine reč kiselina jer je ova supstanca zaista nežna prema koži i ne može izazvati nuspojave.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar