Menu 

Ako želite da sačuvate liniju ili izgubite koji kilogram morate obavezno izbegavati ove jutarnje navike, koje usporavaju metabolizam.

Na metabolizam utiče više faktora, a među prvima su: godine, kilaža i genetika. Naravno, na neke od tih stvari ne možete uticati, ali neke odluke koje donosite, stil života i jutarnje greške mogu da drastično utiču na to da li je vaš organizam usporen ili ubrzan.

Ako je vaš cilj da smršate i da izbegnete osećaj tromosti, onda izbegavajte ove jutarnje greške koje usporavaju metabolizam.

Problem doručka

Najgora stvar koju možete uraditi ako želite da smršate je da preskočite doručak. To će usporiti metabolizam, jer kada ne jedete mozak šalje signale telu da čuva energiju, da sačuva “masnoće”, kojih se želite tako žarko rešiti. Doručkujte barem sat vremena posle ustajanja i imajte na umu da se šolja kafe ne računa kao doručak. (Šolja čaja može mnogo bolje ubrzati metabolizam). Izaberite dobro izbalansirane obroke, dovoljni su i oni sa manje od 350 kalorija. Ručak i večera mogu da imaju i oko 430 kalorija.

Hladna voda

Naravno da morate piti vodu tokom dana, ali trebate imati na umu da je bolje piti hladniju vodu da ubrzate metabolizam. Ujutro i uz doručak popijte malo hladniju vodu, jer telo treba da “radi” napornije da bi zagrejalo prvo vodu, koju popijemo.

Jutanje vežbe

Istraživanja pokazuju da i tokom 24 sata posle vežbanja vaše telo i dalje ubrzanije troši kalorije. Sa jutarnjim vežbama možete sagoriti više kalorija tokom dana, nego sa nekoliko vežbi posle posla i naveče. Najzdravije je da se bacite na lagano trčanje – pola sata, pre posla. Staza, muzika i vi. Relaksiraćete se i bićete brzo razbuđeni.

Dobre grickalice

Doručkovali ste, ali i pre podne već se hvatate za grickalice? To može biti pogrešno, ako ne birate dobro šta jedete. Pojedite krušku i malo cimeta ili probajte sa ovim zdravim grickalicama o kojima smo pisali u tekstovima – , , .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar