Menu 

Osobe koje su često pod stresom, trebalo bi da su okružene cvećem svaki dan. Evo i zašto.

Dokazano je da su osobe, koje drže sveže cveće u kancelariji, kod kuće ili imaju naviku da posle posla posete cvećaru i kupe omiljene ruže, manje podložne stresu.

Ljudi, koji su svako jutro gledali u sveže šareno, mirisno cveće, osećali su se, prema istraživanjima, mnogo veselije i zračili su energijom više nego oni koji su dan dočekali bez cveća.

Pored lepote i mirisa cveće nam daje i osećaj smirenosti i popravlja nam raspoloženje. A, leto je baš idealno vreme da se okružite cvećem, pa tako i pozitivnom energijom.

 

Esencijalna ulja iz cveća, pokazalo se, povećavaju kod ljudi dotok kiseonika u mozak i bude pozitivne misli. Naravno, postoje i neke smernice kako i koje cveće da birate da biste se rešili stresa.

Preporučujemo da vam ovog leta u naviku uđe poseta cvećari. Ne morate ni svaki put nešto kupiti, ali bar prođite, pomirišite, pogledajte, porazgovarajte sa radnicama, upijte tu pozitivnu energiju.

Ukoliko želite da se opustite i smirite kupite lavandu ili jorogovan. Oba cveta pozitivno utiču na vašu psihu, kako svojim mirisom tako i izgledom. A, kokotić je cvet koji vas opušta i sa njim ćete lakše utonuti u miran i odmoran san.

Probudićete čula i podići energiju sa crvenim ružama, suncokretom i afričkim tratinčicama. Bićete puni ljubavnog poleta.

A suncokret će vam pomoći i da budete budniji, bistrije glave i optimističniji. Što znači da bi ga trebali kupiti na putu do posla i držati ga na stolu.

Da li verujete u ovu terapiju cvećem?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar