Menu 

Broj ljubitelja bollywoodskog filma svaki dan raste, pa tako i interesovanje za mnoge indijske običaje. Odnedavno je popularizovana nova vrsta plesnog fitnesa, inspirisana Bollywoodom – doonya. Saznajte više.

Otkrili ste da vam je ples najbolji način da trošite kalorije i ostanete fit? Obožavate dinamiku i nove stvari? Trebali biste definitivno probati doonyu. Ovaj ples vuče korene iz indijskog Hollywooda i lako ćete se zaraziti zanimljivim plesnim pokretima uz interesantne pesme. Donosimo vam video, koji možete pratiti i oprobati se u ovom novom načinu trošenja kalorija i u svojoj dnevnoj sobi.

Doonya znači svet na hindu jeziku. O ovom plesu se počelo govoriti mnogo više kada ga je Oprah Winfrey predstavila u svojoj emisiji. Voditelji kurseva tvrde da se sa doonyom može potrošiti 600 do 800 kalorija u sat vremena.

Oni koji vole zumbu (Više o zumbi pročitajte ovde), voleće i doonyu, jer je zabavna i podiže raspoloženje, ali je više skoncentrisana na mišiće i njihovo usklađivanje sa pokretima.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar