Menu 

Postoji nekoliko sitnica, kad je čišćenje u pitanju, koje vam mogu u trenu promeniti život i uopšte ne preterujemo kada to kažemo. Donosimo vam pet sjajnih trikova za čišćenje za koje smo sigurni da ćete ih isprobati još danas.

Čišćenje, ribanje i pranje je sastavni deo života svake domaćice i većina nas svakodnevno traži nove trikove koji će nam olakšati svakodnevno čišćenje. Mi vam danas donosimo njih pet. Krenimo redom.

Valjak za odeću kao čistač šljokica. Ako su klnici napravili nered dok su se bavili kreativnim poslovima i sad po celoj kući imate šljokice, to ćete lako rešiti lepljivim valjkom za garderobu. Jednostavno prođite valjkom preko šljokica i sitnih mrvica i sve ćete očistiti bez da palite usisivač.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Majonez kao sredstvo za uklanjanje stikera. One tvrdoglave etikete na teglama i nalepnice na novom posuđu ćete najlakše ukloniti pomoću majoneza. Jednostavno umočite krpicu u majonez i njom trljajte stiker dok ne spadne. Neće vam biti potrebno puno vremena.

Krpice za sušilicu za brisanje tuš kabine. Tuš kabinu ćete sjajno očistiti krpicama za sušilicu. Njima jednostavno obrišite kabinu dok je još vlažna nakon tuširanja i dobićete sjajne rezultate.

Aluminijumska folija za ribanje tava i šerpi. Za one tvrdokorne zagorele mrlje umesto žičice koristite aluminijumsku foliju. Jednostavno napravite lopticu od folije, nakapajte malo deterdženta za suđe i trljajte. Na ovaj način možete ribati čak i rešetke od roštilja.

ekran

Filteri za kafu za čišćenje ekrana. Da biste očistili prašinu sa ekrana (televizora, monitora) jednostavno ih prebrišite filterima za kafu. Na taj način detaljno ćete ukloniti prašinu bez bojazni da ćete oštetiti ekran i da će ostati dlačice ili mrlje.

Podelite sa nama neke trikove koje vi svakodnevno koristite u čišćenju, sigurni smo da ih znate mnogo.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mia

    Odlicni saveti za ciscenje. Dodajem jos i ovo: kada ostanu beli krugovi od vode na drvenom stolu, sto treba dobro premazati majonezom. Najlakse ga je naneti ubrusom i ostaviti par minuta da deluje.

Napišite komentar