Menu 

Koristimo ga obično da bismo imali gušće supe, gulaše i sosove, ali pravo je iznenađenje koliko je fenomenalnih novih načina da upotrebite kukuruzni skrob.

Ova tako jednostavna namirnica može biti od velike pomoći u domaćinstvu, od kućanskih poslova do nege kože.

Čišćenje

1. Uz pomoć kukuruznog skroba lako možete očistiti prozore – detaljna uputstva potražite u tekstu Najbolje “uradi sam” sredstvo za čišćenje prozora.

2. Masnoće i mrlje od ulja sa tepiha čistite sasvim jednostavno – samo ih pospite kukuruznim skrobom i ostavite da deluje 20 minuta. Posle samo usisajte i sa skrobom nestaje i mrlja. Pročitajte i 5 načina da očistite tepih.

3. Mrlje od tinte sa tepiha i tkanina takođe uklanjate kukuruznim skrobom. Samo ga pomešajte sa mlekom da biste napravili pastu. Tu pastu nanosite na mrlju i ostavite da se osuši. Malo očetkajte (posebno ako je reč o tepihu), pa usisajte.

4. Mrlje od krvi takođe ukljanjate na sličan način. Samo pravite pastu od kukuruznog skroba i vode i nanesete i dobro utrljate u mrlju. Ostavite da se osuši na suncu. Ova pasta bi trebalo da izvuče krv iz tkanine, pa posle treba samo da očetkate osušenu pastu. Ponovite postupak ako je potrebno.

upotrebite kukuruzni skrob

5. Punjene plišane igračkice najlakše ćete očistiti ako ih dobro pospete kukuruznim skrobom, pa stavite sve u papirnu vrećicu preko noći. Vrećicu zatvorite i protresete, pa sledeći dan igračkice izvadite i usisate.

Nega i zdravlje

6. Posledice opekotina i ujeda insekata možete ublažiti takođe sa ovom namirnicom. Pomešajte je sa vodom da napravite pastu, pa nanesite na bolno mesto na koži. Kada se pasta osuši saperite je mlakom vodom.

upotrebite kukuruzni skrob7. Umesto bebi pudera možete iskoristiti i kukuruzni skrob da biste oživeli masnu kosu. Utrljajte lagano na teme i ostavite par minuta, pa sve dobro iščetkajte. Sa skrobom će otići i deo masnoće.

8. Koristite ga i protiv pelenskog osipa. Da biste umirili upalu svaki put kada bebi menjate pelenu napuderišite kožu kukuruznim skrobom. Možete ovaj skrob dodati i u bebinu kupku. (Biće dovoljna ¼ šolje).

9. Napravite sami sredstvo za čišćenje lica – pomešajte 2 kašike kukuruznog skroba, 2 kašike glicerina i pola šolje vode. Zagrejte na pari i mešajte dok se ne zgusne i postane providno.

10. Masku za lice pravite tako što pomešate ¼ šolje kukuruznog skroba, 2 kašike mleka i 1 belance. Nanesite smesu na lice i ostavite 15 do 20 minuta. Posle samo operite mlakom vodom i hidratizujte kao i obično.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar