Menu 

Ispucale i suve usne su samo jedna od posledica hladnog i vetrovitog vremena koje nas tek očekuje i zato bi bilo dobro znati kako da sprečite, ali i lečite ispucale usne.

Ispucale usne su za većinu ljudi pravi znak da je zima stigla i da je toplo vreme daleko iza nas. Glavi uzročnici ispucalih usana su pad temperatue, suv vazduh kao i velika temperaturna razlika između zatvorenih prostorija i spoljašnjosti.

Iako mogu biti veoma dosadan problem, postoji mnoštvo veoma efektnih načina na prvom mestu da sprečite, ali i da lečite ispucale usne. LifePressMagaazin je tu da vas upozna i sa preventivom i sa lekovima.

Preventiva

balzam

Vitamini. Nedostatak vitamina B, gvožđa ili esencijalnih masnih kiselina mogu dovesti do pucanja i perutanja usana. Ako ne unosite dovljno ovih vitamina i minerala putem ishrane obavezno uzimajte suplemente.

Voda. Da biste izbegli dehidraciju usana pijte velike količine vode i tokom zimskog perioda.

Vlažnost vazduha. Na radijatore obavezno satavljajte posudice sa vodom ili nabavite aparat za vlažnost vazduha.

Balzam za usne. Svakodnevno koristite balzam za usne pre nego ispucaju i počnu se perutati. Obratite pažnju da koristite balzam koji poseduje zaštitni faktor, najmanje 16.

Ne grizite, ne oblizujte i ne kidajte usne. Sve te veoma loše navike mogu dovesti do ranica i dodatnog isušivanja usana.

Pažljivo birajte karmin. Dugotrajni, suvi karmini mogu dodatno isušiti usne zato radije birajte karmine kremaste teksture koji hidratizuju.

Izbegavajte eukaliptus i mentol. Svi proizvodi na bazi ovih biljaka dodatno isušuju usne.

Prirodni tretmani za ispucale usne

kokosovo ulje

Ako sa prevencijom niste počeli na vreme i usne su ispucale ispobajte neke od prirodnih tretmana koji su zaista delotvorni.

Kokosovo ulje. Omekšava i hidratizuje usne.

Krastavac. Ovo povrće će usnama obezbediti vodu i vitamin C što hidratizuje i štiti.

Gel aloe vere. Sadrži poprilične količine kolagena, elastina i esencijalnih ulja važnih za brže zacelenje i reparaciju usana.

Sebum. Uljna supstanca koja se nalazi ispod i sa obe strane nosa je prirodni način da hidratizirate usne. Dobro operite ruke prstima trljajte obe strane nosa pa sebumom premažite usne.

Sviđa nam se
Autor
Prirodni tretmani za ispucale usne
Datum
Ime
Rešenja za ispucale usne
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar