Menu 

Kupili ste previše narandži za koje sa sigurnošću znate da se neće pojesti i ne znate šta da radite? Mi za vas imamo sjajne ideje kako da iskoristite kore narandže.

Ove sjajne savete i ideje pronašli smo na OnegoodthingbyJille blogu i jednostavno smo ih morali podeliti s vama jer smatramo da će vam biti od velike koristi.

Brzi osveživač vazduha. Da bi se za tren oka vašom kućom proširio divan miris narandže treba da uradite sledeće: u šerpu stavite kore narandže, jedan štapić cimeta i nekoliko karanfilčića, sve prelijte vodom i stavite na šporet da lagano krčka. Divna aroma će se osećati satima.

cimet

Piling za telo i lice. Osušite kore narandže na suncu ili na niskoj temperaturi u rerni pa ih sameljite u blenderu ili mlinu za kafu. Pomešajte prah sa brašnom od leblebije i koristite kao sjajan piling za telo i lice.

Za lepu kosu. Kore narandže ostavite da se namaču neko vreme u jabukovom sirćetu pa njime ispirajte kosu da bude zdrava, sjajna i mekana.

Za teranje mačaka sa trave. Ako ne želite da vam mačke idu na sveže pokošen i lepo uređen travnjak jednostavno pomešajte kore narandže sa kafom i sipajte po mestima gde je mačka pravila nered.

Za teranja mrava. Pomešajte kore od narandže sa šoljom tople vode, sve stavite u blender i sameljite u pire. Dobijenu smesu sipajte u mravinjak, baštu ili verandu, na mesta gde ste primetili mrave.

Za ribanje tava od livenog gvožđa. Prepolovite narandžu, umčite je u kafu i time izribajte vašu tavu od livenog gvožđa.

Za lečenje migrene. Prokuvajte kore narandže u vodi i ostavite da stoje 10 minuta. Popijte kao čaj i vaša migrena će nestati.

kafa

Za čišćenje mikrotalasne. Kore narandže stavite u posudicu, napunite je vodom i stavite u mikrotalasnu na pet minuta, a zatim unutrašnjost jednostavno prebrišite sunđerom.

Za čišćenje daske za rezanje. Neugodan miris daske za rezanje ćete rešiti tako da je istrljate narandžinim korama i jednostavno isperete hladnom vodom.

Za čišćenje lonaca. Ako vam je ručak dobrano zagorio u šerpu u kojoj se kuvao sipajte kore narandže i stavite ih na šporet da krčkaju sa malo vode. Svi zagoreli delovi će veoma brzo spasti i neće ostati nikakvi tragovi.

Sviđa nam se
Autor
Šta sve možete sa korama narandže
Datum
Ime
Kako da iskoristite kore narandže
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar