Menu 

Sve novopečene majke sigurno znaju da je pun teže od skidanja kilograma nakon trudnoće, vraćanje stomaka i opuštene kože na tom delu na staro. Mi imamo nekoliko veoma efikasnih saveta koji će vam pomoći da zategnete kožu na stomaku.

Gubitak abdominalnih mišića, višak kože i opuštena karlica tokom trudnoće su glavni uzročnici zašto je koža na stomaku opuštena nakon porođaja. Ipak, ne brinite sve se može vretiti na staro, ali uz dosta truda, rada i vremena. Tokom samog porođaja ćete automastki izgubiti oko pet kilograma, ali u zavisnosti od toga koliko ste kilograma dobili tokom trudnoće, taj gubitak ne mora napraviti nikakvu promenu u predelu stomaka. Mi imamo sjajne savete koji će vam pomoći da zategnete stomak, sagorite kalorije i napokon primetite razliku.

3105632664_6cae838b38_z

Uključite bebu u vežbanje. Važno je da počente lagano i da intenzivnije treninge sačuvate za period kad se u potpunosti oporavite. Lagana šetnja sa bebom ne duža od dva kilometra će vam pomoći da sagorite 100 kalorija. Kad se oporavite i kad vam lekar da zeleno svetlo možete lagano trčati dok gurate kolica.

Probajte jogu ili pilates. Joga i pilates se obično sastoje od vežbi istezanja koje jačaju karlicu i samu srž tela. Obavezno radite ove lagane vežbe da se osnažite da biste kasnije mogli izdržati intenzivnije treninge.

Ojačajte karlicu. Za ovo postoji jedna jednostavna vežba koju možete raditi čim se oporavite od porođaja. Lezite na leđa, kolena skupite, a stopala neka budu na podu. Lagano sa udahom podižite karlicu prema gore, ali pripazite da ne dižete leđa već samo karlicu, spustite se sa izdahom pa ponovite još 14 puta.

Jedite što više povrća. Veoma je važno da se ne izgladnjujete da biste izgubili kalorije, posebno ako dojite jer na taj način se može smanjiti produkcija mleka. Zbog preskakanja obroka se može desiti da se masne naslage zadržavaju na stomaku, jer organizam skladišti masnoće ukoliko pomisli da se izgladnjujete. Jedite dosta povrća laganih proteina i svežeg voća.

3244763149_8b76278ffe_z

Dojite. Nauka je dokazala da majke koje doje brže gube kilograme od onih koje ne doje. Materica se grči i skuplja na prvobitnu veličinu uz pomoć hormona oksitocina koji se otpušta tokom dojenja. Isto tako ako dojite možete bez bojazni od dodatnog debljanja pojesti i ekstra 500 kalorija.

Pijte puno vode. Važno je da tokom dana pijete dosta tečnosti i održavate organizam hidriranim. To će pomoći koži da bude što elastičnija, pomoći će da izgubite kilograme i budete zdravi nakon porođaja.

Napomena: Veoma je važno da se pre nego što se počnete baviti bilo kakvom fizičkom aktivnošću nakon porođaja posavetujete sa svojim lekarom i sa vežbanjem počnite nakon što vam on da zeleno svetlo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar